Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Панкєєв, С.П. | |
dc.contributor.author | Німчин, М.В. | |
dc.date.accessioned | 2022-01-20T13:36:18Z | |
dc.date.available | 2022-01-20T13:36:18Z | |
dc.date.issued | 2022-01-20 | |
dc.identifier.isbn | 2226-0099 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/7795 | |
dc.description.abstract | У статті проаналізована доцільність використання технологічних показників виробництва свинини в умовах фермерських господарств, типічних для умов Півдня України. Обґрунтуванням технологічного процесу виробництва свинини у фермерському господарстві «Дністер», де були визначені наступні технологічні задачі до рекомендованої технології; структура стада свиней за фізіологічним станом, графік парувань, сезонно-турової системи опоросів, опоросу свиноматок за два тури (2 тури основних і тур свиноматок, що перевіряються); потреба свиней у поживних речовинах, технологічних умов вирощування, дорощування та відгодівлі свиней. Завданням було визначення основних технологічних параметрів господарства і визначення економічної ефективності. Поряд з отриманими показниками роботи свинарського фермерського господарства слід зробити і деякі пропозиції вітчизняним фермерам з екологічного ведення галузі: використання екологічно безпечної сировини; прибирання приміщень в кінці виробничого циклу вручну; утримання тварин на щільній підлозі на глибокій підстилці; ручна роздача кормів; утримання з вигулом на майданчику чи пасовищі; тривалість підсисного періоду до 40 діб; не використовувати імунізацію тварин, а у терапії застосовувати лише гомеопатичні засоб. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрно-економічний університет | ru |
dc.subject | технологічні показники | ru |
dc.subject | виробництво свинини | ru |
dc.subject | Південь України | ru |
dc.subject | фермерські господарства | ru |
dc.subject | структура стада | ru |
dc.subject | сезонно-турова система | ru |
dc.subject | відтворення стада | ru |
dc.subject | система вирощування | ru |
dc.subject | система дорощування | ru |
dc.subject | відгодівля свиней | ru |
dc.subject | спеціалізовані мясні генотипи | ru |
dc.subject | вітчизняне свинарство | ru |
dc.title | ОБГРУНТУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА СВИНИНИ В УМОВАХ ФЕРМЕРСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА «ДНІСТЕР» ХЕРСОНСЬКОГО РАЙОНУ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ | ru |
dc.type | Other | ru |