Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Горач, Ольга Олексіївна | |
dc.contributor.author | Домбровська, О.П. | |
dc.date.accessioned | 2022-01-13T16:25:05Z | |
dc.date.available | 2022-01-13T16:25:05Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.citation | Горач О.О., Домбровська О.П. ВИКОРИСТАННЯ НАСІННЯ ЛЬОНУ ОЛІЙНОГО ТА КОНОПЕЛЬ В ХАРЧОВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ | ru |
dc.identifier.issn | 2522-1221 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/7763 | |
dc.description.abstract | У статті досліджуються актуальні питання використання насіння льону олійного та конопель у виробництві харчових продуктів. Встановлено, що споживання лляного насіння і олії з льону та конопель останнім часом стало актуальним. Досліджено вплив насіння на організм людини та основні напрями використання в харчовій промисловості. Метою статті є аналіз використання насіння льону олійного та конопель в харчовій промисловості. На основі проведених досліджень встановлено, що збалансоване та поживне харчування є необхідним для повноцінного розвитку та життя людини, особливо в сучасних умовах, що характеризується розвитком хімічної промисловості, коли поживна цінність та якість багатьох харчових продуктів викликає сумніви, тому особливої актуальності набуває питання використання в харчовій промисловості продуктів, які містять значну кількість біологічно-активних речовин, що мають лікувальні властивості. В роботі наведено результати досліджень з використання насіння льону олійного та конопель для виготовлення харчових продуктів різного функціонального призначення, встановлено вплив фітохімічних компонентів на якість одержаних виробів, а також їх вплив на здоров’я людини. Лляне та конопляне насіння на сьогоднішній день користується великою популярністю в якості харчової добавки. Встановлено, що використання насіння льону олійного та технічних конопель в харчовій промисловості пов’язане із лікувальним ефектом, а саме наявністю у їх складі лігнанів, що мають широкий спектр біологічної активності з антибактеріальним, антивірусним і антигрибковим ефектом, крім того, протиракову дію мають поліненасичені жирні кислоти розчинні харчові волокна, їх називають еліксиром молодості. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Львівський торговельно-економічний університет | ru |
dc.relation.ispartofseries | Технічні науки; | |
dc.subject | льон олійний | ru |
dc.subject | насіння | ru |
dc.subject | коноплі | ru |
dc.subject | харчова промисловість | ru |
dc.subject | олія | ru |
dc.subject | властивості | ru |
dc.subject | якість | ru |
dc.title | Використання насіння льону олійного та конопель в харчовій промисловості_2021 | ru |
dc.title.alternative | USE OF OILFLOWER SEEDS AND HEMP IN THE FOOD INDUSTRY | ru |
dc.type | Article | ru |