Репозиторий Dspace

Використання насіння льону олійного та конопель в харчовій промисловості_2021

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Горач, Ольга Олексіївна
dc.contributor.author Домбровська, О.П.
dc.date.accessioned 2022-01-13T16:25:05Z
dc.date.available 2022-01-13T16:25:05Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation Горач О.О., Домбровська О.П. ВИКОРИСТАННЯ НАСІННЯ ЛЬОНУ ОЛІЙНОГО ТА КОНОПЕЛЬ В ХАРЧОВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ ru
dc.identifier.issn 2522-1221
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/7763
dc.description.abstract У статті досліджуються актуальні питання використання насіння льону олійного та конопель у виробництві харчових продуктів. Встановлено, що споживання лляного насіння і олії з льону та конопель останнім часом стало актуальним. Досліджено вплив насіння на організм людини та основні напрями використання в харчовій промисловості. Метою статті є аналіз використання насіння льону олійного та конопель в харчовій промисловості. На основі проведених досліджень встановлено, що збалансоване та поживне харчування є необхідним для повноцінного розвитку та життя людини, особливо в сучасних умовах, що характеризується розвитком хімічної промисловості, коли поживна цінність та якість багатьох харчових продуктів викликає сумніви, тому особливої актуальності набуває питання використання в харчовій промисловості продуктів, які містять значну кількість біологічно-активних речовин, що мають лікувальні властивості. В роботі наведено результати досліджень з використання насіння льону олійного та конопель для виготовлення харчових продуктів різного функціонального призначення, встановлено вплив фітохімічних компонентів на якість одержаних виробів, а також їх вплив на здоров’я людини. Лляне та конопляне насіння на сьогоднішній день користується великою популярністю в якості харчової добавки. Встановлено, що використання насіння льону олійного та технічних конопель в харчовій промисловості пов’язане із лікувальним ефектом, а саме наявністю у їх складі лігнанів, що мають широкий спектр біологічної активності з антибактеріальним, антивірусним і антигрибковим ефектом, крім того, протиракову дію мають поліненасичені жирні кислоти розчинні харчові волокна, їх називають еліксиром молодості. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Львівський торговельно-економічний університет ru
dc.relation.ispartofseries Технічні науки;
dc.subject льон олійний ru
dc.subject насіння ru
dc.subject коноплі ru
dc.subject харчова промисловість ru
dc.subject олія ru
dc.subject властивості ru
dc.subject якість ru
dc.title Використання насіння льону олійного та конопель в харчовій промисловості_2021 ru
dc.title.alternative USE OF OILFLOWER SEEDS AND HEMP IN THE FOOD INDUSTRY ru
dc.type Article ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись