DSpace Repository

Використання насіння льону олійного та конопель в харчовій промисловості_2021

Show simple item record

dc.contributor.author Горач, Ольга Олексіївна
dc.contributor.author Домбровська, О.П.
dc.date.accessioned 2022-01-13T16:25:05Z
dc.date.available 2022-01-13T16:25:05Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation Горач О.О., Домбровська О.П. ВИКОРИСТАННЯ НАСІННЯ ЛЬОНУ ОЛІЙНОГО ТА КОНОПЕЛЬ В ХАРЧОВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ ru
dc.identifier.issn 2522-1221
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/7763
dc.description.abstract У статті досліджуються актуальні питання використання насіння льону олійного та конопель у виробництві харчових продуктів. Встановлено, що споживання лляного насіння і олії з льону та конопель останнім часом стало актуальним. Досліджено вплив насіння на організм людини та основні напрями використання в харчовій промисловості. Метою статті є аналіз використання насіння льону олійного та конопель в харчовій промисловості. На основі проведених досліджень встановлено, що збалансоване та поживне харчування є необхідним для повноцінного розвитку та життя людини, особливо в сучасних умовах, що характеризується розвитком хімічної промисловості, коли поживна цінність та якість багатьох харчових продуктів викликає сумніви, тому особливої актуальності набуває питання використання в харчовій промисловості продуктів, які містять значну кількість біологічно-активних речовин, що мають лікувальні властивості. В роботі наведено результати досліджень з використання насіння льону олійного та конопель для виготовлення харчових продуктів різного функціонального призначення, встановлено вплив фітохімічних компонентів на якість одержаних виробів, а також їх вплив на здоров’я людини. Лляне та конопляне насіння на сьогоднішній день користується великою популярністю в якості харчової добавки. Встановлено, що використання насіння льону олійного та технічних конопель в харчовій промисловості пов’язане із лікувальним ефектом, а саме наявністю у їх складі лігнанів, що мають широкий спектр біологічної активності з антибактеріальним, антивірусним і антигрибковим ефектом, крім того, протиракову дію мають поліненасичені жирні кислоти розчинні харчові волокна, їх називають еліксиром молодості. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Львівський торговельно-економічний університет ru
dc.relation.ispartofseries Технічні науки;
dc.subject льон олійний ru
dc.subject насіння ru
dc.subject коноплі ru
dc.subject харчова промисловість ru
dc.subject олія ru
dc.subject властивості ru
dc.subject якість ru
dc.title Використання насіння льону олійного та конопель в харчовій промисловості_2021 ru
dc.title.alternative USE OF OILFLOWER SEEDS AND HEMP IN THE FOOD INDUSTRY ru
dc.type Article ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account