Abstract:
В роботі наведено результати проведених досліджень з використання мікрозелені у харчовій
промисловості для виготовлення харчових продуктів різного функціонального призначення, встановлено
споживчі властивості мікрозелені різних сільськогосподарських культур, подано переваги використання їх в
харчовій промисловості. Досліджено лікувальні властивості мікрозелені, а також їх вплив на здоров’я людини.
Розглянуто особливості вирощування, зберігання та транспортування. Встановлено, що подальше використання
мікрозелені в харчовій промисловості потребує подальших досліджень споживчих властивостей, які враховували
вплив їх на організм людини, тобто санітарно-гігієнічні, антисептичні, біологічні властивості, а також їх
енергетичну та лікувальну цінність. Окрім того, на сьогоднішні день не вирішеними та актуальними
залишаються питання з розроблення ресурсозберігаючих технологій з переробки та зберігання готової сировини,
що дозволить значно подовжити термін зберігання та використання сировини, що в майбутньому призведе до
можливості використання цієї сировини не тільки на вітчизняних, але й на європейських ринках