Abstract:
Стратегія поліпшення якісних параметрів продукції аквакультури, передусім, є важливим інструментом, за допомогою якого можна корегувати ці параметри. Інноваційність технологічних процесів забезпечує використання на базі класичних, загальноприйнятих підходів нові, адаптовані способи активації розвитку, збільшення якісних та кількісних ознак. Сучасні умови виробництва продукції аквакультури можуть сприяти позитивному результату за умов поєднання декількох способів вирощування та розведення гідробіонтів, підрощення молоді риб для подальшого зариблення акваторій. Впровадження альтернативних джерел енергозабезпечення технологічних процесів на виробництві надасть можливість наближуватися до екологічного виробництва. Використання корекції загальногосподарських раціонів для молоді риб сприятиме активації їх потенціалу, метаболізму, що в свою чергу, відобразиться на швидкості росту, приростах та інших параметрах, які визначають ефективність ведення галузі.