DSpace Repository

ГАСТРОТУРИЗМ ЯК АКТУАЛЬНИЙ ТРЕНД СУЧАСНОГО РОЗВИТКУ СФЕРИ ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ

Show simple item record

dc.contributor.author Фесенко, Ганна
dc.date.accessioned 2021-12-18T13:50:03Z
dc.date.available 2021-12-18T13:50:03Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation Фесенко Г. О. Гастротуризм як актуальний тренд сучасного розвитку сфери туризму в Україні. Ефективна економіка. 2021. № 5. – URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=8884 DOI: 10.32702/2307-2105-2021.5.200 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/7462
dc.description.abstract У статті висвітлено поняття гастрономічного туризму та проаналізовано проблеми розвитку в сучасних умовах в Україні. На основі методів економічного аналізу визначено шляхи його розвитку в Україні. Узагальнено теоретичні, методичні та практичні аспекти розвитку гастротуризму. На основі теоретичного узагальнення інформаційних джерел обґрунтовано види гастротуризму, проведено їх детальний опис та визначені наявні об’єкти для відвідування. Визначено, що в різних регіонах України наявний високий потенціал розвитку гастрономічного туризму, який використовується не на повну потужність і, як наслідок, розвиток туристичної галузі не є динамічним, не має стрімкого росту. На основі проведеного SWOT-аналізу виявлені недоліки і переваги гастрономічного туризму та визначити його перспективні напрями. Встановлено, що гастротуризм є невід'ємною гілкою сучасного туризму, допомагає підтримувати розвиток внутрішнього туризму, вшанування місцевих традицій і збагачення культурних цінностей. Запропоновано класифікацію видів гастрономічного туризму в Україні. В якості ефективного напряму розвитку туристичної галузі в Україні туристичним агентствам рекомендовано концентрувати увагу на Південному регіоні, в якого є високий потенціал стати осередком гастрономічного туризму. Практичне значення проведеного дослідження полягає у можливості використання запропонованих заходів суб’єктами підприємництва у розвитку гастрономічного туризму, при формуванні регіональних і національних програм розвитку туристичної сфери. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Дніпровський державний аграрно-економічний університет ru
dc.subject гастротуризм; види гастротуризму ru
dc.subject SWOT-аналіз ru
dc.subject конкурентні переваги ru
dc.subject кулінарний туризм ru
dc.subject гастрономічні фестивалі ru
dc.subject Кафедра готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов ru
dc.subject gastronomic tourism ru
dc.subject SWOT-analysis ru
dc.subject competitive advantages ru
dc.subject culinary tourism ru
dc.subject gastronomic festivals. ru
dc.title ГАСТРОТУРИЗМ ЯК АКТУАЛЬНИЙ ТРЕНД СУЧАСНОГО РОЗВИТКУ СФЕРИ ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ ru
dc.title.alternative GASTRONOMY TOURISM AS A CURRENT TREND IN MODERN DEVELOPMENT OF THE TOURISM IN UKRAINE ru
dc.type Article ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account