dc.contributor.author |
Фесенко, Ганна |
|
dc.date.accessioned |
2021-12-18T13:50:03Z |
|
dc.date.available |
2021-12-18T13:50:03Z |
|
dc.date.issued |
2021 |
|
dc.identifier.citation |
Фесенко Г. О. Гастротуризм як актуальний тренд сучасного розвитку сфери туризму в Україні. Ефективна економіка. 2021. № 5. – URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=8884
DOI: 10.32702/2307-2105-2021.5.200 |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/7462 |
|
dc.description.abstract |
У статті висвітлено поняття гастрономічного туризму та проаналізовано проблеми
розвитку в сучасних умовах в Україні. На основі методів економічного аналізу визначено
шляхи його розвитку в Україні. Узагальнено теоретичні, методичні та практичні аспекти
розвитку гастротуризму. На основі теоретичного узагальнення інформаційних джерел
обґрунтовано види гастротуризму, проведено їх детальний опис та визначені наявні
об’єкти для відвідування. Визначено, що в різних регіонах України наявний високий
потенціал розвитку гастрономічного туризму, який використовується не на повну
потужність і, як наслідок, розвиток туристичної галузі не є динамічним, не має стрімкого
росту. На основі проведеного SWOT-аналізу виявлені недоліки і переваги гастрономічного
туризму та визначити його перспективні напрями. Встановлено, що гастротуризм є
невід'ємною гілкою сучасного туризму, допомагає підтримувати розвиток внутрішнього
туризму, вшанування місцевих традицій і збагачення культурних цінностей. Запропоновано
класифікацію видів гастрономічного туризму в Україні. В якості ефективного напряму
розвитку туристичної галузі в Україні туристичним агентствам рекомендовано
концентрувати увагу на Південному регіоні, в якого є високий потенціал стати осередком
гастрономічного туризму. Практичне значення проведеного дослідження полягає у
можливості використання запропонованих заходів суб’єктами підприємництва у розвитку
гастрономічного туризму, при формуванні регіональних і національних програм розвитку
туристичної сфери. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
ru |
dc.subject |
гастротуризм; види гастротуризму |
ru |
dc.subject |
SWOT-аналіз |
ru |
dc.subject |
конкурентні переваги |
ru |
dc.subject |
кулінарний туризм |
ru |
dc.subject |
гастрономічні фестивалі |
ru |
dc.subject |
Кафедра готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов |
ru |
dc.subject |
gastronomic tourism |
ru |
dc.subject |
SWOT-analysis |
ru |
dc.subject |
competitive advantages |
ru |
dc.subject |
culinary tourism |
ru |
dc.subject |
gastronomic festivals. |
ru |
dc.title |
ГАСТРОТУРИЗМ ЯК АКТУАЛЬНИЙ ТРЕНД СУЧАСНОГО РОЗВИТКУ СФЕРИ ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ |
ru |
dc.title.alternative |
GASTRONOMY TOURISM AS A CURRENT TREND IN MODERN DEVELOPMENT OF THE TOURISM IN UKRAINE |
ru |
dc.type |
Article |
ru |