Abstract:
В Україні промислові насадження Mangifera Indica L. відсутні через
несприятливий клімат. Проте, в умовах закритого ґрунту культивування манго
є цілком можливим. Приємний смак, корисні властивості фрукту привертають
увагу споживачів. Поруч із цим, висока вартість плодів, тривале
транспортування, внаслідок якого до наших супермаркетів вони потрапляють
або зеленими, або перестиглими, спонукають дослідників до розробки способів
розмноження та технології вирощування саджанців рослин манго в умовах
закритого ґрунту в Україні. З метою визначення здатності насіння до
проростання, отриманого із товарних плодів манго, нами було закладено дослід
із використанням різних розчинів:
1. Контроль (дистильована вода);
2. Водопровідна вода;
3. Спирт, 40%;
4. Янтарна кислота, 0, 0001%.
Серед досліджуваних варіантів за показником схожості
найкращими виявилися другий (водопровідна вода) і четвертий (янтарна
кислота 0,0001%).