dc.contributor.author |
Дзюндзя, Оксана |
|
dc.contributor.author |
Фокін, Андрій |
|
dc.date.accessioned |
2021-12-13T07:42:29Z |
|
dc.date.available |
2021-12-13T07:42:29Z |
|
dc.date.issued |
2021 |
|
dc.identifier.citation |
Дзюндзя, О., & Фокін, А. (2021). ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ПЕЧИВА СПЕЦІАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ З ДОТРИМАННЯМ КОНЦЕПЦІЙ НАССР. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (2), 28-36. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2021.2.4 |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/7355 |
|
dc.description.abstract |
Дана робота присвячена процесу виробництва печива спеціального призначення з дотриманням принципів НАССР. З метою отримання високоякісної продукції та забез-печення населення безпечними продуктами сучасний виробник повинен розроблювати і впроваджувати на підприємстві різноманітні системи з якості. Концепція НАССР охо-плює всі види потенційних небезпечних чинників, які безпосередньо впливають на безпеч-ність харчових продуктів, а саме, біологічні, фізичні та хімічні чинники. Системний підхід системи НАССР дозволяє інтегруватися до будь-якого процесу виробництва продуктів, в результаті чого забезпечується виробництво безпечної продукції. Метою даної роботи є впровадження принципів НАССР на прикладі виробництва нового виду печива «Здоров’я»спеціального призначення. Відповідно до потреб спожива-чів і існуючий попит розроблено технологію безгютенового пісочного печива. В рецептурі здійснена повна замінна пшеничного борошна на кукурудзяне, а в якості функціонального інгредієнту обрано харчовий порошок з гарбузу, що становить 8% до маси борошна. З метою отримання якісної та безпечної продукції, яка відповідає вимогам чинного законодавства встановленно небезпечні фактори і чинники, що можуть впливати на нову продукцію спеціального призначення. А саме, враховуючи принципи НАССР, розглянуто процес виробництва нового печива спеціального призначення; складений перелік потенцій-них небезпек і виділені контрольні критичні точки; розроблено ряд попереджувальних дій. В результаті проведених досліджень реалізовано принципи НАССР з виробництва пісочного безглютенового печива «Здоров’я» із додаванням функціональних харчових порошків. Розроблено комплекс заходів, що дозволяють управляти якістю і безпекою на всіх етапах виробництва. Запропонована система НАССР впроваджена на виробництво та дозволяє отримати продукцію високої якості. |
ru |
dc.publisher |
Херсонський державний аграрно-економічний університет |
ru |
dc.subject |
НАССР |
ru |
dc.subject |
якість |
ru |
dc.subject |
безпека |
ru |
dc.subject |
безглютенове печиво |
ru |
dc.subject |
критичні контрольні точки |
ru |
dc.subject |
виробництво |
ru |
dc.title |
Технологія виробництва печива спеціального призначення з дотриманням концепцій НАССР. |
ru |
dc.type |
Other |
ru |