dc.contributor.author |
Стратічук, Наталя |
|
dc.contributor.author |
Stratichuk, Natalia |
|
dc.contributor.author |
Нотич, Іван |
|
dc.date.accessioned |
2021-12-13T06:01:17Z |
|
dc.date.available |
2021-12-13T06:01:17Z |
|
dc.date.issued |
2021-03 |
|
dc.identifier.citation |
Стратічук Н.В., Нотич І.В. Екологічні проблеми сільськогосподарського виробництва та екобезпека зернової продукції // Науково-практична Інтернет-конференція викладачів, молодих вчених та здобувачів вищої освіти «Раціональне використання біоресурсів та охорона навколишнього середовища», Херсон, 17-19 березня, 2021. С.95-99 |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/7352 |
|
dc.description.abstract |
Автори наголошують, що екологічна безпека зернової продукції має бути пріоритетом на всіх стадіях трофічного ланцюга. Основою гарантування якої є контроль у зерні і продуктах його переробки залишкової кількості пестицидів, радіонуклідів, токсичних елементів і мікотоксинів. Тому, вивчення зазначених вище аспектів є важливим для подолання екологічних ризиків в агросфері, поліпшення продовольчої проблеми і не втрачає актуальності.
В статті зазначено, що моніторинг основних показників безпеки продукції (кількісних і якісних) та оперативне реагування на критичні показники є складовою системи продовольчої безпеки країни.
У сучасних умовах господарювання, хімізація розглядається як один із пріоритетних напрямів інтенсифікації саме сільського господарства, на основі якої вбачаються широкі перспективи розвитку аграрного виробництва в цілому. Очевидно, що на продовольчу безпеку країни ще досить довгий час матиме вплив хімізація сільського господарства, адже вітчизняною і світовою практикою доведено, що без застосування хімічних продуктів унеможливлюється отримання достатнього рівня урожайності зернової продукції і тим більше – їх нарощування. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
Херсонський державний аграрно-економічний університет |
ru |
dc.subject |
екобезпека |
ru |
dc.subject |
зернова продукція |
ru |
dc.subject |
якість харчової продукції |
ru |
dc.subject |
Кафедра екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка |
ru |
dc.title |
ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА ТА ЕКОБЕЗПЕКА ЗЕРНОВОЇ ПРОДУКЦІЇ |
ru |
dc.type |
Other |
ru |