Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Стратічук, Наталя | |
dc.contributor.author | Stratichuk, Natalia | |
dc.contributor.author | Нотич, Іван | |
dc.date.accessioned | 2021-12-13T06:01:17Z | |
dc.date.available | 2021-12-13T06:01:17Z | |
dc.date.issued | 2021-03 | |
dc.identifier.citation | Стратічук Н.В., Нотич І.В. Екологічні проблеми сільськогосподарського виробництва та екобезпека зернової продукції // Науково-практична Інтернет-конференція викладачів, молодих вчених та здобувачів вищої освіти «Раціональне використання біоресурсів та охорона навколишнього середовища», Херсон, 17-19 березня, 2021. С.95-99 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/7352 | |
dc.description.abstract | Автори наголошують, що екологічна безпека зернової продукції має бути пріоритетом на всіх стадіях трофічного ланцюга. Основою гарантування якої є контроль у зерні і продуктах його переробки залишкової кількості пестицидів, радіонуклідів, токсичних елементів і мікотоксинів. Тому, вивчення зазначених вище аспектів є важливим для подолання екологічних ризиків в агросфері, поліпшення продовольчої проблеми і не втрачає актуальності. В статті зазначено, що моніторинг основних показників безпеки продукції (кількісних і якісних) та оперативне реагування на критичні показники є складовою системи продовольчої безпеки країни. У сучасних умовах господарювання, хімізація розглядається як один із пріоритетних напрямів інтенсифікації саме сільського господарства, на основі якої вбачаються широкі перспективи розвитку аграрного виробництва в цілому. Очевидно, що на продовольчу безпеку країни ще досить довгий час матиме вплив хімізація сільського господарства, адже вітчизняною і світовою практикою доведено, що без застосування хімічних продуктів унеможливлюється отримання достатнього рівня урожайності зернової продукції і тим більше – їх нарощування. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрно-економічний університет | ru |
dc.subject | екобезпека | ru |
dc.subject | зернова продукція | ru |
dc.subject | якість харчової продукції | ru |
dc.subject | Кафедра екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка | ru |
dc.title | ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА ТА ЕКОБЕЗПЕКА ЗЕРНОВОЇ ПРОДУКЦІЇ | ru |
dc.type | Other | ru |