DSpace Repository

ПЕРСПЕКТИВИ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ СВИНАРСТВА В УМОВАХ ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ

Show simple item record

dc.contributor.author Німчин, М.В.
dc.contributor.author Панкєєв, С.П.
dc.date.accessioned 2021-12-09T10:29:36Z
dc.date.available 2021-12-09T10:29:36Z
dc.date.issued 2021-11-17
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/7327
dc.description.abstract Ринкові перетворення в економіці України обумовили формування багатоукладної системи господарювання в аграрному секторі, де поряд з державними, приватними, орендними підприємствами, господарськими товариствами, виробничими кооперативами отримали розвиток фермерські господарства. Вони повинні розглядатися не як альтернатива великим виробництвам, а як об’єктивно необхідне їх доповнення, що дозволить більш повно розкрити і використати потенціал сільського господарства. З цих позицій функціонування фермерських господарств створює передумови для підвищення ефективності аграрної економіки, розширюючи межі пошуку раціональних форм і методів використання природних і економічних ресурсів аграрного виробництва. Виробники свинини спрямовували свої зусилля на отримання м’яса з невеликою кількістю жиру між волокнами та високою якістю і добрими смаковими властивостями. У передових країнах Європи розроблений спеціальний каталог критеріїв оцінки якості продукції галузі свинарства у фермерських господарствах; серед них виділяють показники відтворної здатності, материнських якостей. Серед відгодівельних якостей виділяють рівень середньодобових приростів, засвоєння і швидкість поїдання корму. Забійні (м'ясо-сальні) якості характеризує м'ясна частина, якість м'язової і жирової частини. Дуже важливого значення набуває довголіття тварин і стійкість до захворювань тварин. Велику увагу фермери звертають також на аномалії новонароджених поросят і розвитку сосків. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Херсонський державний аграрно-економічний університет ru
dc.subject Економіка України ru
dc.subject тваринництво ru
dc.subject свинарство ru
dc.subject фермерські господарства ru
dc.subject земельна площа ru
dc.subject кормові культури ru
dc.subject сільські кооперативи ru
dc.subject продуктивні ознаки ru
dc.subject органічне тваринництво ru
dc.subject відгодівельні якості ru
dc.subject система товарів BIOLAND ru
dc.subject критерії мясопереробних підприємств ru
dc.subject товаровиробники ru
dc.title ПЕРСПЕКТИВИ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ СВИНАРСТВА В УМОВАХ ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ ru
dc.type Other ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account