Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Німчин, М.В. | |
dc.contributor.author | Панкєєв, С.П. | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T10:29:36Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T10:29:36Z | |
dc.date.issued | 2021-11-17 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/7327 | |
dc.description.abstract | Ринкові перетворення в економіці України обумовили формування багатоукладної системи господарювання в аграрному секторі, де поряд з державними, приватними, орендними підприємствами, господарськими товариствами, виробничими кооперативами отримали розвиток фермерські господарства. Вони повинні розглядатися не як альтернатива великим виробництвам, а як об’єктивно необхідне їх доповнення, що дозволить більш повно розкрити і використати потенціал сільського господарства. З цих позицій функціонування фермерських господарств створює передумови для підвищення ефективності аграрної економіки, розширюючи межі пошуку раціональних форм і методів використання природних і економічних ресурсів аграрного виробництва. Виробники свинини спрямовували свої зусилля на отримання м’яса з невеликою кількістю жиру між волокнами та високою якістю і добрими смаковими властивостями. У передових країнах Європи розроблений спеціальний каталог критеріїв оцінки якості продукції галузі свинарства у фермерських господарствах; серед них виділяють показники відтворної здатності, материнських якостей. Серед відгодівельних якостей виділяють рівень середньодобових приростів, засвоєння і швидкість поїдання корму. Забійні (м'ясо-сальні) якості характеризує м'ясна частина, якість м'язової і жирової частини. Дуже важливого значення набуває довголіття тварин і стійкість до захворювань тварин. Велику увагу фермери звертають також на аномалії новонароджених поросят і розвитку сосків. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрно-економічний університет | ru |
dc.subject | Економіка України | ru |
dc.subject | тваринництво | ru |
dc.subject | свинарство | ru |
dc.subject | фермерські господарства | ru |
dc.subject | земельна площа | ru |
dc.subject | кормові культури | ru |
dc.subject | сільські кооперативи | ru |
dc.subject | продуктивні ознаки | ru |
dc.subject | органічне тваринництво | ru |
dc.subject | відгодівельні якості | ru |
dc.subject | система товарів BIOLAND | ru |
dc.subject | критерії мясопереробних підприємств | ru |
dc.subject | товаровиробники | ru |
dc.title | ПЕРСПЕКТИВИ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ СВИНАРСТВА В УМОВАХ ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ | ru |
dc.type | Other | ru |