Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Пилипенко, Ю.П. | |
dc.contributor.author | Панкєєв, С.П. | |
dc.date.accessioned | 2021-12-05T12:31:28Z | |
dc.date.available | 2021-12-05T12:31:28Z | |
dc.date.issued | 2021-11-23 | |
dc.identifier.citation | Пилипенко, Ю.П., Панкєєв, С.П. Обґрунтування технологічного процесу виробництва молока в умовах промислової технології. Стан та перспективи виробництва, переробки і використання продукції тваринництваМатеріали VIII Міжнародної конференції студентської та учнівської молоді (23 листопада 2021 року) Поділля.2021.- С.108-109. | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/7295 | |
dc.description.abstract | Формування однорідного високопродуктивного молочного гурту, придатного до машинного доїння у господарствах різної форми організації праці (сільськогосподарські підприємства, кооперативи, фермерські господарства та ін.) неможливо без освоєння чіткої і ефективної системи селекційно-племінної роботи. При цьому необхідно виконати наступні завдання і забезпечити: якісний зоотехнічний і племінний облік; якісне бонітування корів і формування в молочному гурті ведучої племінної групи; відбір теличок від корів племінного ядра; спрямоване вирощування, що забезпечує живу масу ремонтних телиць у 17-18-місячному віці 355-360 кг; відбір ремонтних телиць за комплексом ознак для штучного осіменіння і підбір препотентних бугаїв-плідників, які оцінені за якістю нащадків; використання методів розведення, що рекомендовані обласним планом селекційної роботи в скотарстві; підготовка нетелей до отелення (добрі умови годівлі і утримання, масаж вимені, привчання до доїльних установок та ін.); роздоювання первісток, оцінка їх за власною продуктивністю за перші 90-100 діб, а на 2 місяці лактації – оцінка їх за придатністю до машинного доїння; відбір високопродуктивних первісток, що відповідають вимогам машинного доїння та комплектація їх у однорідні групи для переведення в цех виробництва молока. Раціони повинні бути збалансовані за основними поживними речовинами, мікро- і макроелементам, вітамінам. Причому, бажано дотримувати однотипні раціони як до отелення, так і після нього (в період роздою). Крім того, необхідно враховувати, що нетелям поживні речовини необхідні ще для росту. Тому повноцінна і різноманітна годівля в період підготовки нетелів до отелення повинна бути головним правилом. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Подільський ДАТУ | ru |
dc.subject | промислова технологія | ru |
dc.subject | молочне скотарство | ru |
dc.subject | виробництво молока | ru |
dc.subject | бонітування корів | ru |
dc.subject | первістки | ru |
dc.subject | роздій | ru |
dc.subject | машинне доїння | ru |
dc.subject | авансована годівля | ru |
dc.subject | пневмомасаж вимені | ru |
dc.subject | інтенсивність молоковіддачі | ru |
dc.subject | індекс вимені | ru |
dc.subject | отелення | ru |
dc.subject | нетелі | ru |
dc.subject | молочне стадо корів | ru |
dc.title | Обґрунтування технологічного процесу виробництва молока в умовах промислової технології | ru |
dc.type | Other | ru |