Abstract:
Мармурова яловичина - це особливий продукт, що відрізняється наявністю безліччю жирових прошарків, які роблять м’ясо дуже соковитим і ніжним. Виглядає вирізка незвично – рожевий колір пронизаний білими розводами, що і формує мармуровість м’яса. Під час приготування жирові прошарки розтоплюються, наповнюючи блюдо соком, за рахунок чого воно набуває неповторну м’якість і аромат. Найдорожче м’ясо – те, в якому максимальна кількість таких прошарків.
Загальноприйнята в світі технологія вирощування та відгодовування худоби для отримання мармурового м’яса – це фідлоти, що представляють собою майданчики для відгодівлі висококалорійним кормом протягом як мінімум 4-5 місяців до забою. Первісне час росту тварини припадає на вільний випас. Породу бичків Kobe випоюють молоком до піврічного віку, після переводять на пасовище, де вони ростуть практично без втручання людини на вільному випасі.