Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Дюдяєва, Ольга | |
dc.contributor.author | Dyudyaeva, Olha | |
dc.date.accessioned | 2021-06-23T20:53:59Z | |
dc.date.available | 2021-06-23T20:53:59Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.citation | Дюдяєва О.А. Стан гармонізації законодавства України в сфері виробництва органічної продукції аквакультури з європейськими нормами. Водні біоресурси та аквакультура. 2021. № 1(9). С. 62-85 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/6630 | |
dc.description.abstract | Велику увагу європейських споживачів та екологічно відповідальних підприємців приваблює органічна продукція аквакультури. Серед очікувань споживачів: продукція корисніша та безпечна для здоров’я і життя, має кращий смак, з меншим вмістом забруднюючих речовин або взагалі їх не містить, не завдає шкоди навколишньому середовищу. Зростанню інтересу до органічної аквакультури в багатьох країнах сприяло посилення контролю в галузі, розробка стандартів і процедур сертифікації на рівні урядів. У зв’язку з відсутністю єдиних міжнародних норм зацікавлені сторони розробляють свої власні спеціальні стандарти для органічної аквакультури і створюють органи з підтвердження відповідності. Гармонізація законодавства України з європейськими вимогами упоряд- кує виробництво органічної продукції, дозволить адаптувати українську систему контролю виробництва до європейських норм. Це, в свою чергу, дозволить прибрати бар’єри для експорту української органічної продукції на європейський та інші зовнішні ринки. | ru |
dc.description.abstract | The European Union market pays special attention. This is because it is the largest and the closest to Ukraine market, with the purchasing power of the consumer higher than domestic. Organic nutrition has become a national idea in many countries. Organic aquaculture products attract a lot of attention from European consumers and environmentally responsible entrepreneurs. Among the expectations of consumers: the products are more useful and safe for health and life, have a better taste, with less or no contaminants, do not harm the environment. The harmonization of Ukrainian legislation with European requirements will streamline the production of organic products and adapt the Ukrainian production control system to European standards. This, in turn, will remove barriers to the export of Ukrainian organic products to European and other foreign markets. | |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрно-економічний університет | ru |
dc.subject | Кафедра екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка | ru |
dc.subject | аквакультура aquaculture | ru |
dc.subject | органічна аквакультура organic aquaculture | ru |
dc.subject | органічні стандарти organic standards | ru |
dc.subject | органічне виробництво organic production | ru |
dc.subject | законодавство з органічного виробництва legislation on organic production | ru |
dc.subject | гармонізація harmonization | ru |
dc.title | Стан гармонізації законодавства України в сфері виробництва органічної продукції аквакультури з європейськими нормами | ru |
dc.title.alternative | The state of the harmonization of Ukrainian legislation with European norms in the field of the production of organic aquaculture | ru |
dc.type | Article | ru |