Abstract:
Як цінний харчовий і дієтичний продукт яблука використовували в свіжому
і печеному вигляді для збільшення жовчовиділення, поліпшення травлення,
зменшення набряків, поліпшення кровотворення, при лікуванні склерозу і
подагри, хронічного ревматизму і сечокам'яної хвороби. Плоди їстівні у свіжому і
переробленому вигляді. Яблунева плодожерка поширена в усіх регіонах
вирощування яблуні. Крім яблуні пошкоджує плоди груші, сливи, абрикосу, айви,
персика, волоського горіха. Виходячи з отриманих даних, кращим
препаратом для зниження чисельності плодожерки є Моспілан з дозою внесення
0,25 кг/га при збільшені кількості самців вище за економічний поріг
шкодочинності цього шкідника.