dc.contributor.author |
Коб'яков, Сергій |
|
dc.contributor.author |
Лисих, Алла |
|
dc.date.accessioned |
2021-06-15T06:40:24Z |
|
dc.date.available |
2021-06-15T06:40:24Z |
|
dc.date.issued |
2020 |
|
dc.identifier.citation |
Лисих А.Ю., Коб’яков С.М. Аналіз інноваційних технологій механічної переробки текстильної сировини / А.Ю. Лисих, С.М. Коб’яков // Загальнодержавний міжвідомчий науково-технічний збірник. Конструювання, виробництво та експлуатація сільськогосподарських машин, – Вип. 50, – Кропивницький: ЦНТУ, 2020. – С. 164-172. |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/6517 |
|
dc.description.abstract |
Стаття присвячена новітнім технологіям переробки коноплі з метою одержання луба. Запропоновано технологічну схему виділення лубу конопель, спроєктовано і виготовлено окремі частини обладнання, які включають такі процеси як: м’яття з одночасним скоблінням, тіпання з прочісування та трясіння з вібрацією. Процес м’яття зі скоблінням здійснюється у м'яльно-скоблячої експериментальної частині. Конструктивні та технологічні параметри м’яльної частині зроблені так, що забезпечують поступове збільшення інтенсивності процесу м’яття. Процес поєднання вібраційних і трясильних дій на матеріал одночасно виконують голки гребеневого поля та планки голчатого транспортера, де шар матеріалу періодично підкидається в вертикальній площині. Використання процесів тіпання з чесанням та трясіння з вібрацією в технології одержання лубу конопель у декілька переходів дозволяють одержувати луб за вмістом костриці та його масо-довжіні у широкому діапазоні. Таке поєднання процесів трясіння та вібрації забезпечує збільшення ефективності знекостричення лубу. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.subject |
луб конопель, hemp bast |
ru |
dc.subject |
процес м’яття |
ru |
dc.subject |
скобління |
ru |
dc.subject |
тіпально-чесальні дії |
ru |
dc.subject |
трясильно-вібраційні дії |
ru |
dc.subject |
crushing process |
ru |
dc.subject |
scraping |
|
dc.subject |
beating-carding actions |
|
dc.subject |
shaking-vibration actions |
|
dc.subject |
Кафедра інженерії харчового виробництва |
|
dc.title |
Аналіз інноваційних технологій механічної переробки текстильної сировини |
ru |
dc.type |
Article |
ru |