00 DSpace/Manakin Repository

Аналіз інноваційних технологій механічної переробки текстильної сировини

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Коб'яков, Сергій
dc.contributor.author Лисих, Алла
dc.date.accessioned 2021-06-15T06:40:24Z
dc.date.available 2021-06-15T06:40:24Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation Лисих А.Ю., Коб’яков С.М. Аналіз інноваційних технологій механічної переробки текстильної сировини / А.Ю. Лисих, С.М. Коб’яков // Загальнодержавний міжвідомчий науково-технічний збірник. Конструювання, виробництво та експлуатація сільськогосподарських машин, – Вип. 50, – Кропивницький: ЦНТУ, 2020. – С. 164-172. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/6517
dc.description.abstract Стаття присвячена новітнім технологіям переробки коноплі з метою одержання луба. Запропоновано технологічну схему виділення лубу конопель, спроєктовано і виготовлено окремі частини обладнання, які включають такі процеси як: м’яття з одночасним скоблінням, тіпання з прочісування та трясіння з вібрацією. Процес м’яття зі скоблінням здійснюється у м'яльно-скоблячої експериментальної частині. Конструктивні та технологічні параметри м’яльної частині зроблені так, що забезпечують поступове збільшення інтенсивності процесу м’яття. Процес поєднання вібраційних і трясильних дій на матеріал одночасно виконують голки гребеневого поля та планки голчатого транспортера, де шар матеріалу періодично підкидається в вертикальній площині. Використання процесів тіпання з чесанням та трясіння з вібрацією в технології одержання лубу конопель у декілька переходів дозволяють одержувати луб за вмістом костриці та його масо-довжіні у широкому діапазоні. Таке поєднання процесів трясіння та вібрації забезпечує збільшення ефективності знекостричення лубу. ru
dc.language.iso other ru
dc.subject луб конопель, hemp bast ru
dc.subject процес м’яття ru
dc.subject скобління ru
dc.subject тіпально-чесальні дії ru
dc.subject трясильно-вібраційні дії ru
dc.subject crushing process ru
dc.subject scraping
dc.subject beating-carding actions
dc.subject shaking-vibration actions
dc.subject Кафедра інженерії харчового виробництва
dc.title Аналіз інноваційних технологій механічної переробки текстильної сировини ru
dc.type Article ru


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу