Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Коб'яков, Сергій | |
dc.contributor.author | Лисих, Алла | |
dc.date.accessioned | 2021-06-15T06:40:24Z | |
dc.date.available | 2021-06-15T06:40:24Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.citation | Лисих А.Ю., Коб’яков С.М. Аналіз інноваційних технологій механічної переробки текстильної сировини / А.Ю. Лисих, С.М. Коб’яков // Загальнодержавний міжвідомчий науково-технічний збірник. Конструювання, виробництво та експлуатація сільськогосподарських машин, – Вип. 50, – Кропивницький: ЦНТУ, 2020. – С. 164-172. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/6517 | |
dc.description.abstract | Стаття присвячена новітнім технологіям переробки коноплі з метою одержання луба. Запропоновано технологічну схему виділення лубу конопель, спроєктовано і виготовлено окремі частини обладнання, які включають такі процеси як: м’яття з одночасним скоблінням, тіпання з прочісування та трясіння з вібрацією. Процес м’яття зі скоблінням здійснюється у м'яльно-скоблячої експериментальної частині. Конструктивні та технологічні параметри м’яльної частині зроблені так, що забезпечують поступове збільшення інтенсивності процесу м’яття. Процес поєднання вібраційних і трясильних дій на матеріал одночасно виконують голки гребеневого поля та планки голчатого транспортера, де шар матеріалу періодично підкидається в вертикальній площині. Використання процесів тіпання з чесанням та трясіння з вібрацією в технології одержання лубу конопель у декілька переходів дозволяють одержувати луб за вмістом костриці та його масо-довжіні у широкому діапазоні. Таке поєднання процесів трясіння та вібрації забезпечує збільшення ефективності знекостричення лубу. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.subject | луб конопель, hemp bast | ru |
dc.subject | процес м’яття | ru |
dc.subject | скобління | ru |
dc.subject | тіпально-чесальні дії | ru |
dc.subject | трясильно-вібраційні дії | ru |
dc.subject | crushing process | ru |
dc.subject | scraping | |
dc.subject | beating-carding actions | |
dc.subject | shaking-vibration actions | |
dc.subject | Кафедра інженерії харчового виробництва | |
dc.title | Аналіз інноваційних технологій механічної переробки текстильної сировини | ru |
dc.type | Article | ru |