DSpace Repository

Застосування порошку з паприки в якості допоміжної сировини при виробництві хліба

Show simple item record

dc.contributor.author Різак, М.Ю.
dc.contributor.author Лавренко, С.О.
dc.contributor.author Каращук, Г.В.
dc.date.accessioned 2021-06-15T05:28:29Z
dc.date.available 2021-06-15T05:28:29Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/6494
dc.description.abstract Перець овочевий (Capsicum annum L.) - це полівітамінний продукт, що за кількістю аскорбінової кислоти перевищує всі овочеві та плодові культури, окрім чорної смородини та шипшини. Залежно від умов вирощування та ступеня стиглості вміст аскорбінової кислоти може варіювати від 100 до 400 мг на 100 г сухої речовини. Вміст Р-активних речовин складає до 400 мг на 100 г сухої речовини. Перець солодкий містить каротин (0,5-16 мг), вітаміни групи В (тіаміну 0,02-0,09, рибофлавіну 0,02-0,1 мг), фолієву кислоту (1,3-2,9 мг), нікотинову кислоту (6-10 мг). Добова доза для людини аскорбінової кислоти складає 50-100 мг, а Р-активних речовин 15-150 мг, тобто щоб задовольнити добову потребу в цих вітамінах людині потрібно лише 20-50 г плодів перцю овочевого. ru
dc.publisher Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Молодь і технічний прогрес в АПВ» Інноваційні розробки в аграрній сфері. Том 2. Харків: ХНТУСГ, 2021. С. 456-458. ru
dc.subject Барвник ru
dc.subject органічний ru
dc.subject перець ru
dc.title Застосування порошку з паприки в якості допоміжної сировини при виробництві хліба ru
dc.type Article ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account