Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Різак, М.Ю. | |
dc.contributor.author | Лавренко, С.О. | |
dc.contributor.author | Каращук, Г.В. | |
dc.date.accessioned | 2021-06-15T05:28:29Z | |
dc.date.available | 2021-06-15T05:28:29Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/6494 | |
dc.description.abstract | Перець овочевий (Capsicum annum L.) - це полівітамінний продукт, що за кількістю аскорбінової кислоти перевищує всі овочеві та плодові культури, окрім чорної смородини та шипшини. Залежно від умов вирощування та ступеня стиглості вміст аскорбінової кислоти може варіювати від 100 до 400 мг на 100 г сухої речовини. Вміст Р-активних речовин складає до 400 мг на 100 г сухої речовини. Перець солодкий містить каротин (0,5-16 мг), вітаміни групи В (тіаміну 0,02-0,09, рибофлавіну 0,02-0,1 мг), фолієву кислоту (1,3-2,9 мг), нікотинову кислоту (6-10 мг). Добова доза для людини аскорбінової кислоти складає 50-100 мг, а Р-активних речовин 15-150 мг, тобто щоб задовольнити добову потребу в цих вітамінах людині потрібно лише 20-50 г плодів перцю овочевого. | ru |
dc.publisher | Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Молодь і технічний прогрес в АПВ» Інноваційні розробки в аграрній сфері. Том 2. Харків: ХНТУСГ, 2021. С. 456-458. | ru |
dc.subject | Барвник | ru |
dc.subject | органічний | ru |
dc.subject | перець | ru |
dc.title | Застосування порошку з паприки в якості допоміжної сировини при виробництві хліба | ru |
dc.type | Article | ru |