dc.contributor.author |
Новікова, Наталя |
|
dc.contributor.author |
Дронов, Олександр |
|
dc.date.accessioned |
2021-06-14T08:14:40Z |
|
dc.date.available |
2021-06-14T08:14:40Z |
|
dc.date.issued |
2021-01-25 |
|
dc.identifier.citation |
Новікова Н. В. ВИЗНАЧЕННЯ ФІЗИКО-ХІМІЧНИХ ТА ОРГАНОЛЕПТИЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ЯКОСТІ НОВИХ ВАФЕЛЬ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ / Н. В. Новікова, О. П. Дронов. // Науковий вісник ТДАУ. – 2021. – №11. – С. 1–8. |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/6449 |
|
dc.description.abstract |
Із врахуванням високої калорійності вафель актуальності набуває проблема підвищення якості та поліпшення їх споживних властивостей шляхом використання нетрадиційної сировини. Нами розроблені нові вафлі з використанням у жирових начинках суміші рослинно-вершкової олії, молока сухого знежиреного й аскорбінової кислоти, а також цінної нетрадиційної рослинної сировини: для вафель «Літні барви» – порошку з моркви (у вафельний лист), порошку з плодів клюкви, меду натурального, квіткового пилку у жирову начинку); вафель «Вітамінна феєрія» – порошку з зизифуса (у вафельний лист), порошку з листя м’яти та абрикосів (у жирову начинку).
За рахунок внесення в рецептури нових виробів рослинних добавок було зменшено кількість загальних цукрів (зменшився вміст цукрової пудри). Також зменшилася масова частка жиру за рахунок заміни кондитерського жиру для вафельних начинок рослинно-вершковою сумішшю і кокосовою олією. |
ru |
dc.publisher |
Науковий вісник ТДАТУ |
ru |
dc.subject |
вафлі, жирова начинка, рослинні порошки, нетрадиційна сировина |
ru |
dc.title |
ВИЗНАЧЕННЯ ФІЗИКО-ХІМІЧНИХ ТА ОРГАНОЛЕПТИЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ЯКОСТІ НОВИХ ВАФЕЛЬ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ |
ru |
dc.title.alternative |
DETERMINATION OF PHYSICOCHEMICAL AND ORGANOLEPTIC QUALITY INDICATORS OF NEW FUNCTIONAL PURPOSES |
ru |