DSpace Repository

ВИЗНАЧЕННЯ ФІЗИКО-ХІМІЧНИХ ТА ОРГАНОЛЕПТИЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ЯКОСТІ НОВИХ ВАФЕЛЬ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

Show simple item record

dc.contributor.author Новікова, Наталя
dc.contributor.author Дронов, Олександр
dc.date.accessioned 2021-06-14T08:14:40Z
dc.date.available 2021-06-14T08:14:40Z
dc.date.issued 2021-01-25
dc.identifier.citation Новікова Н. В. ВИЗНАЧЕННЯ ФІЗИКО-ХІМІЧНИХ ТА ОРГАНОЛЕПТИЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ЯКОСТІ НОВИХ ВАФЕЛЬ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ / Н. В. Новікова, О. П. Дронов. // Науковий вісник ТДАУ. – 2021. – №11. – С. 1–8. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/6449
dc.description.abstract Із врахуванням високої калорійності вафель актуальності набуває проблема підвищення якості та поліпшення їх споживних властивостей шляхом використання нетрадиційної сировини. Нами розроблені нові вафлі з використанням у жирових начинках суміші рослинно-вершкової олії, молока сухого знежиреного й аскорбінової кислоти, а також цінної нетрадиційної рослинної сировини: для вафель «Літні барви» – порошку з моркви (у вафельний лист), порошку з плодів клюкви, меду натурального, квіткового пилку у жирову начинку); вафель «Вітамінна феєрія» – порошку з зизифуса (у вафельний лист), порошку з листя м’яти та абрикосів (у жирову начинку). За рахунок внесення в рецептури нових виробів рослинних добавок було зменшено кількість загальних цукрів (зменшився вміст цукрової пудри). Також зменшилася масова частка жиру за рахунок заміни кондитерського жиру для вафельних начинок рослинно-вершковою сумішшю і кокосовою олією. ru
dc.publisher Науковий вісник ТДАТУ ru
dc.subject вафлі, жирова начинка, рослинні порошки, нетрадиційна сировина ru
dc.title ВИЗНАЧЕННЯ ФІЗИКО-ХІМІЧНИХ ТА ОРГАНОЛЕПТИЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ЯКОСТІ НОВИХ ВАФЕЛЬ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ru
dc.title.alternative DETERMINATION OF PHYSICOCHEMICAL AND ORGANOLEPTIC QUALITY INDICATORS OF NEW FUNCTIONAL PURPOSES ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account