Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Новікова, Наталя | |
dc.contributor.author | Дронов, Олександр | |
dc.date.accessioned | 2021-06-14T08:14:40Z | |
dc.date.available | 2021-06-14T08:14:40Z | |
dc.date.issued | 2021-01-25 | |
dc.identifier.citation | Новікова Н. В. ВИЗНАЧЕННЯ ФІЗИКО-ХІМІЧНИХ ТА ОРГАНОЛЕПТИЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ЯКОСТІ НОВИХ ВАФЕЛЬ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ / Н. В. Новікова, О. П. Дронов. // Науковий вісник ТДАУ. – 2021. – №11. – С. 1–8. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/6449 | |
dc.description.abstract | Із врахуванням високої калорійності вафель актуальності набуває проблема підвищення якості та поліпшення їх споживних властивостей шляхом використання нетрадиційної сировини. Нами розроблені нові вафлі з використанням у жирових начинках суміші рослинно-вершкової олії, молока сухого знежиреного й аскорбінової кислоти, а також цінної нетрадиційної рослинної сировини: для вафель «Літні барви» – порошку з моркви (у вафельний лист), порошку з плодів клюкви, меду натурального, квіткового пилку у жирову начинку); вафель «Вітамінна феєрія» – порошку з зизифуса (у вафельний лист), порошку з листя м’яти та абрикосів (у жирову начинку). За рахунок внесення в рецептури нових виробів рослинних добавок було зменшено кількість загальних цукрів (зменшився вміст цукрової пудри). Також зменшилася масова частка жиру за рахунок заміни кондитерського жиру для вафельних начинок рослинно-вершковою сумішшю і кокосовою олією. | ru |
dc.publisher | Науковий вісник ТДАТУ | ru |
dc.subject | вафлі, жирова начинка, рослинні порошки, нетрадиційна сировина | ru |
dc.title | ВИЗНАЧЕННЯ ФІЗИКО-ХІМІЧНИХ ТА ОРГАНОЛЕПТИЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ЯКОСТІ НОВИХ ВАФЕЛЬ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ | ru |
dc.title.alternative | DETERMINATION OF PHYSICOCHEMICAL AND ORGANOLEPTIC QUALITY INDICATORS OF NEW FUNCTIONAL PURPOSES | ru |