dc.contributor.author |
Берднікова, O.Г. |
|
dc.contributor.author |
Кучерак, Е.М. |
|
dc.date.accessioned |
2021-06-08T01:55:46Z |
|
dc.date.available |
2021-06-08T01:55:46Z |
|
dc.date.issued |
2021 |
|
dc.identifier.citation |
Берднікова О.Г., Кучерак Е.М. Вплив сортового складу на продуктивність сортового складу пшениці озимої (еліта) в умовах півдня україни //Сучасна наука: стан та перспективи розвитку матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених з нагоди Дня науки, 19 травня 2021р. - Херсон, 2021р.С. 52-55 |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/6214 |
|
dc.description.abstract |
Впровадження нових сортів озимої
пшениці у виробництво - шлях до збільшення рентабельності її вирощування
Озима пшениця - основна продовольча культура в нашій державі. Саме її
врожайність і рентабельність вирощування значною мірою визначають ступінь
добробуту сільськогосподарських товаровиробників. На превеликий жаль,
середня врожайність цієї культури в Україні в 2,5 раза нижча, ніж в країнах
Західної Європи. Такий стан речей обумовлений багатьма чинниками, одним із
яких є використання для посівів насіння невисоких репродукції та застарілих
сортів, що не відповідають сучасним вимогам високоінтенсивного
землеробства. В сучасних умовах, коли сортооновлення відбувається протягом
6–8 років, дослідження в селекційних центрах світу і України направлені на
створення нових високопродуктивних сортів з високим потенціалом
врожайності, підвищеною стійкістю до комплексу хвороб, несприятливих
погодних умов, та високими показниками якості зерна. Саме тісна співпраця
спеціалістів агрофірми "Сади України" з провідними селекційними центрами
(Селекційно-генетичний інститут, Інститут фізіології та генетики рослин,
Миронівський інститут пшениці , селекційним інститутом Краснодару)
обумовила отримання високих щорічних врожаїв. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
Херсон,Сучасна наука: стан та перспективи розвитку матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених з нагоди Дня науки, 19 травня 2021р. - Херсон, 2021р.С. 52-55 |
ru |
dc.subject |
сортовий склад |
ru |
dc.subject |
еліта |
|
dc.subject |
продуктивність |
|
dc.subject |
високопродуктивні сорти |
|
dc.subject |
потенційна можливість |
|
dc.subject |
морозостійкість |
|
dc.subject |
вегетаційний пепіод |
|
dc.subject |
генетично-біологічні різновиди |
|
dc.subject |
інтенсивність |
|
dc.title |
Вплив сортового складу на продуктивність сортового складу пшениці озимої (еліта) в умовах півдня України |
ru |
dc.type |
Article |
ru |