dc.contributor.author | Панкєєв, С.П. | |
dc.date.accessioned | 2021-05-31T09:01:04Z | |
dc.date.available | 2021-05-31T09:01:04Z | |
dc.date.issued | 2021-05-06 | |
dc.identifier.citation | Панкєєв С. П. Харчові цінності мармурової яловичини. Актуальні питання харчової промисловості та перспективи розвитку галузі: матеріали ІІ Всеукраїнської студентської інтернет-конференції (м.Херсон, 6 травня 2021 р.) Херсон: ХДАЕУ ВЦ «Колос», 2021. С. 58-61. | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/6144 | |
dc.description.abstract | Даний термін "мармурова яловичина" визначає наявність внутрішньо-м’язового жиру в м’ясі. Оцінювачі дивляться на обсяг і розподіл жирових волокон найдовшого м’язу спини у розрізі між 12 і 13 ребрами. Ступінь мармуровості –один з основних критеріїв визначення категорії якості продукту. Цей показник залежить від породи, генетичних даних тварини, селекції. Велика рогата худоба м’ясних (Вагю, абердин-ангус, шортгорнська, тощо) і молочних порід (голштинська, джерсейська) мають більше жирової тканини в м’язах. Мармурова телятина містить важливі мінеральні речовини (фосфор, калій, натрій, магній, мідь, залізо та ін.), а також цілий вітамінний комплекс: вітаміни А, Е, С, В12, В2. Цікаво, що при термічній обробці мармурове м'ясо практично не втрачає вітаміни і білки. Калорійність продукту невелика -170 ккал /100 г. Більш того, мармурове м'ясо відрізняється помірним вмістом холестерину -близько 40 мг / 100 г. Для порівняння: у звичайній яловичині цей показник досягає 57 мг. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрно-економічний університет | ru |
dc.subject | харчова цінність | ru |
dc.subject | мармурова яловичина | ru |
dc.subject | годівля худоби | ru |
dc.subject | випас худоби | ru |
dc.subject | порода кобе | ru |
dc.subject | азотисті екстрактивні речовини | ru |
dc.subject | пантотенова кислота | ru |
dc.subject | біотин | ru |
dc.subject | червоне філе | ru |
dc.subject | мармурова вирізка | ru |
dc.subject | фідлоти | ru |
dc.subject | мармурові стейки | ru |
dc.subject | рібай | ru |
dc.subject | клаб-стейк | ru |
dc.subject | Кафедра технології виробництва продукції тваринництва | |
dc.title | Харчові цінності мармурової яловичини | ru |
dc.type | Other | ru |