Репозиторий Dspace

Харчові цінності мармурової яловичини

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Панкєєв, С.П.
dc.date.accessioned 2021-05-31T09:01:04Z
dc.date.available 2021-05-31T09:01:04Z
dc.date.issued 2021-05-06
dc.identifier.citation Панкєєв С. П. Харчові цінності мармурової яловичини. Актуальні питання харчової промисловості та перспективи розвитку галузі: матеріали ІІ Всеукраїнської студентської інтернет-конференції (м.Херсон, 6 травня 2021 р.) Херсон: ХДАЕУ ВЦ «Колос», 2021. С. 58-61.
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/6144
dc.description.abstract Даний термін "мармурова яловичина" визначає наявність внутрішньо-м’язового жиру в м’ясі. Оцінювачі дивляться на обсяг і розподіл жирових волокон найдовшого м’язу спини у розрізі між 12 і 13 ребрами. Ступінь мармуровості –один з основних критеріїв визначення категорії якості продукту. Цей показник залежить від породи, генетичних даних тварини, селекції. Велика рогата худоба м’ясних (Вагю, абердин-ангус, шортгорнська, тощо) і молочних порід (голштинська, джерсейська) мають більше жирової тканини в м’язах. Мармурова телятина містить важливі мінеральні речовини (фосфор, калій, натрій, магній, мідь, залізо та ін.), а також цілий вітамінний комплекс: вітаміни А, Е, С, В12, В2. Цікаво, що при термічній обробці мармурове м'ясо практично не втрачає вітаміни і білки. Калорійність продукту невелика -170 ккал /100 г. Більш того, мармурове м'ясо відрізняється помірним вмістом холестерину -близько 40 мг / 100 г. Для порівняння: у звичайній яловичині цей показник досягає 57 мг. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Херсонський державний аграрно-економічний університет ru
dc.subject харчова цінність ru
dc.subject мармурова яловичина ru
dc.subject годівля худоби ru
dc.subject випас худоби ru
dc.subject порода кобе ru
dc.subject азотисті екстрактивні речовини ru
dc.subject пантотенова кислота ru
dc.subject біотин ru
dc.subject червоне філе ru
dc.subject мармурова вирізка ru
dc.subject фідлоти ru
dc.subject мармурові стейки ru
dc.subject рібай ru
dc.subject клаб-стейк ru
dc.subject Кафедра технології виробництва продукції тваринництва
dc.title Харчові цінності мармурової яловичини ru
dc.type Other ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись