dc.contributor.author |
Ряполова, Ірина |
|
dc.contributor.author |
Верешко, Святослав |
|
dc.date.accessioned |
2021-05-27T08:06:35Z |
|
dc.date.available |
2021-05-27T08:06:35Z |
|
dc.date.issued |
2021-05 |
|
dc.identifier.citation |
Ряполова І., Верешко С. Експертиза м’ясної та рослинної сировини під час виробництва м’ясо-рослинних консервів. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки. Херсон, 2021. Вип. 2. С. 37-43. |
ru |
dc.identifier.other |
DOI https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2021.2.5 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/6128 |
|
dc.description.abstract |
Стаття присвячена дослідженню сировини, що використовується для виробництва м’ясо-рослинних консервів, на предмет визначення мікробіологічної безпеки та встановлення небезпечних чинників біологічного походження під час технологічного процесу виробництва. Огляд літературних джерел свідчить, що науковці - технологи постійно вдосконалюють і пропонують нові рецептури даного виду продукції, додаючи до основної сировини (м’ясо, субпродукти) рослинні компоненти, які володіють функціональними властивостями. Але основною проблемою при виробництві безпечних м’ясо-рослинних консервів є якісна основна та допоміжна сировина. При проведенні ветеринарно – санітарної експертизи продуктів забою тварин і птиці, м’ясо яке віднесене до умовно придатного за правилами направляється на промислову переробку, а це - виготовлення варених ковбас, м’ясних хлібів, консервів. Перед технологами харчових виробництв, постає завдання – виробити якісний та безпечний продукт з сировини нижчої якості, який задовольняв би добову потребу людини у макро та мікронутрієнтах.
Розробка технологічної схеми та дослідження небезпечних чинників під час виробництва м’ясо – рослинних консервів дозволило визначити критичні точки під час певних етапів, що дасть змогу в результаті контролю зменшити біологічні ризики. Мікробіологічні показники основної сировини відповідають нормативним вимогам, але дефростоване м’ясо необхідно використовувати відразу після розморожування з метою запобігання надмірного розвитку мікрофлори. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
Херсонський державний аграрно-економічний університет |
ru |
dc.subject |
м’ясо-рослинні консерви |
ru |
dc.subject |
небезпечні біологічні чинники, |
ru |
dc.subject |
мікробіологічні показники |
ru |
dc.subject |
технологічна схема |
ru |
dc.subject |
Кафедра інженерії харчового виробництва |
|
dc.title |
Експертиза м’ясної та рослинної сировини під час виробництва м’ясо-рослинних консервів |
ru |
dc.type |
Article |
ru |