DSpace Repository

Експертиза м’ясної та рослинної сировини під час виробництва м’ясо-рослинних консервів

Show simple item record

dc.contributor.author Ряполова, Ірина
dc.contributor.author Верешко, Святослав
dc.date.accessioned 2021-05-27T08:06:35Z
dc.date.available 2021-05-27T08:06:35Z
dc.date.issued 2021-05
dc.identifier.citation Ряполова І., Верешко С. Експертиза м’ясної та рослинної сировини під час виробництва м’ясо-рослинних консервів. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки. Херсон, 2021. Вип. 2. С. 37-43. ru
dc.identifier.other DOI https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2021.2.5
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/6128
dc.description.abstract Стаття присвячена дослідженню сировини, що використовується для виробництва м’ясо-рослинних консервів, на предмет визначення мікробіологічної безпеки та встановлення небезпечних чинників біологічного походження під час технологічного процесу виробництва. Огляд літературних джерел свідчить, що науковці - технологи постійно вдосконалюють і пропонують нові рецептури даного виду продукції, додаючи до основної сировини (м’ясо, субпродукти) рослинні компоненти, які володіють функціональними властивостями. Але основною проблемою при виробництві безпечних м’ясо-рослинних консервів є якісна основна та допоміжна сировина. При проведенні ветеринарно – санітарної експертизи продуктів забою тварин і птиці, м’ясо яке віднесене до умовно придатного за правилами направляється на промислову переробку, а це - виготовлення варених ковбас, м’ясних хлібів, консервів. Перед технологами харчових виробництв, постає завдання – виробити якісний та безпечний продукт з сировини нижчої якості, який задовольняв би добову потребу людини у макро та мікронутрієнтах. Розробка технологічної схеми та дослідження небезпечних чинників під час виробництва м’ясо – рослинних консервів дозволило визначити критичні точки під час певних етапів, що дасть змогу в результаті контролю зменшити біологічні ризики. Мікробіологічні показники основної сировини відповідають нормативним вимогам, але дефростоване м’ясо необхідно використовувати відразу після розморожування з метою запобігання надмірного розвитку мікрофлори. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Херсонський державний аграрно-економічний університет ru
dc.subject м’ясо-рослинні консерви ru
dc.subject небезпечні біологічні чинники, ru
dc.subject мікробіологічні показники ru
dc.subject технологічна схема ru
dc.subject Кафедра інженерії харчового виробництва
dc.title Експертиза м’ясної та рослинної сировини під час виробництва м’ясо-рослинних консервів ru
dc.type Article ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account