dc.contributor.author |
Панкєєв, С.П. |
|
dc.date.accessioned |
2021-03-25T18:43:36Z |
|
dc.date.available |
2021-03-25T18:43:36Z |
|
dc.date.issued |
2021-03-21 |
|
dc.identifier.citation |
Панкєєв С. П. Технологічні аспекти виробництва свинини в умовах сільськогосподарських підприємств України. Priority directions of science and technology development : Abstracts of the 7th International scientific and practical conference, м. Kyiv, 21–23 берез. 2021 р. 2021. С. 53–59. |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/5935 |
|
dc.description.abstract |
Перспективним напрямом рішення проблеми виробництва свинини є організація системи так званих центрів виробництва свинини (ЦВС) на базі свинокомплексів і племоб'єднань. Кожен центр буде мати зону впливу і візьме на себе рішення завдань забезпечення всієї інфраструктури свинарства.Такі центри повинні бути провідниками перспективних технологій і створювати основу ефективності виробництва і забезпечення конкурентоспроможності свинарської продукції.
До першочергових концептуальних задач, які необхідно вирішити найближчим часом з метою відродження вітчизняної галузі і нарощування виробництва високоякісної свинини, слід віднести такі: зберегти племінну базу вітчизняного свинарства і матеріально зацікавити племінні господарства вирощувати високоякісний молодняк, з врахуванням сучасних методів його оцінки за фенотипом і генотипом, для ремонту масового свинарства з метою підвищення продуктивностітоварних стад різних категорій господарств.
Перевага двостадійного способу вирощування, яке використовується на підприємстві полягає в тому, що для різних статево-вікових груп тварин з‘являється можливість полегшити диференційоване виконання механізованих технологічних процесів (напування, роздавання кормів, прибирання гною, забезпечення мікроклімату), підвищується ефективність використання виробничих приміщень та засобів механізації. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
Scientific Publishing Center "Sci-conf.com.ua" |
ru |
dc.subject |
свинарство |
ru |
dc.subject |
сільськогосподарські підприємства |
ru |
dc.subject |
технологічні показники |
ru |
dc.subject |
племінна база |
ru |
dc.subject |
продуктивність |
ru |
dc.subject |
вибір технології |
ru |
dc.subject |
двостадійне вирощування |
ru |
dc.subject |
станкове обладнання |
ru |
dc.subject |
центри виробництва свинини |
ru |
dc.subject |
конкурентоспроможність галузі |
ru |
dc.subject |
Кафедра технології виробництва продукції тваринництва |
|
dc.title |
Технологічні аспекти виробництва свинини в умовах сільськогосподарських підприємств України |
ru |
dc.type |
Other |
ru |