Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Панкєєв, С.П. | |
dc.date.accessioned | 2021-03-25T18:20:56Z | |
dc.date.available | 2021-03-25T18:20:56Z | |
dc.date.issued | 2021-03-21 | |
dc.identifier.citation | Панкєєв С. П. Удосконалення технологічних аспектів екологічного ведення галузі свинарства в умовах фермерських господарств України. Priority directions of science and technology development : Abstracts of the 7th International scientific and practical conference, м. Kyiv, 21–23 берез. 2021 р. 2021. С. 46–52. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/5934 | |
dc.description.abstract | Розвиток органічного виробництва є досить актуальним на сьогодні через низку явних екологічних, економічних та соціальних переваг, що притаманні цій сфері діяльності. Інтенсифікація сільського господарства, яка останнім часом відбувається в усьому світі, має негативний вплив не лише на навколишнє середовище, але і виснажує природні ресурси, без яких ведення агровиробництва неможливе. Актуальність проблеми розвитку органічного свинарства в Україні виходить на перше місце серед інших важливих проблем. Вітчизняні споживачі прагнуть до підвищення якості споживання та здорового способу життя. Органічна ж продукція забезпечує реальну вигоду для навколишнього середовища та здоров‘я споживачів, які надають перевагу використанню органічних методів виробництва. Тому ринок органічної продукції постійно зростає. Альтернативний бокс опоросу має більшу площу, ніж у промисловому свинарстві. Таким чином, тварини не страждають від тисняви й демонструють кращі показники продуктивності.Вальтернативному боксі опоросу легко контролювати тварин —і поросят, і свиноматок. Для цього фермеру треба підняти верхню обігрівальну панель (кришку).У разі необхідності можна зафіксувати свиноматку в зоні ғ2, що можна зробити за допомогою ґраток (дверей) самого боксу. Перехід до органічного фермерства в межах природоохоронних територійможна розглядати як перший крок до сучасної системи господарства, яка не тільки займається виробництвом сільськогосподарських продуктів, а виконує також природозахисну функцію. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Scientific Publishing Center "Sci-conf.com.ua" | ru |
dc.subject | свинарство | ru |
dc.subject | екологічні аспекти | ru |
dc.subject | технологічні показники | ru |
dc.subject | фермерські господарства | ru |
dc.subject | органічне фермерство | ru |
dc.subject | екологічні стандарти | ru |
dc.subject | біо-еко-свинарники | ru |
dc.subject | ето-бокси | ru |
dc.subject | зона мікроклімату | ru |
dc.subject | термогніздо | ru |
dc.subject | бокові підігрівальні панелі | ru |
dc.subject | термобокс | ru |
dc.subject | альтернативний бокс | ru |
dc.subject | природозахисна функція | ru |
dc.subject | ethobox | |
dc.subject | Кафедра технології виробництва продукції тваринництва | |
dc.title | Удосконалення технологічних аспектів екологічного ведення галузі свинарства в умовах фермерських господарств України | ru |
dc.type | Other | ru |