Наукові видання: Recent submissions

  • ЯРОШ, Д.В.; СУМСЬКА, О.П. (Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості, 2024-06)
    Особлива користь квасолі в її харчовій цінності, а саме у гармонійному поєднанні високоякісного білку з цукром, крохмалем, вітамінами, мінералами і незамінними амінокислотами. Такий нутрієнтний комплекс позитивно ...
  • СЕРБІНА, В.В.; СУМСЬКА, О.П. (Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно косметичної галузей промисловості, 2024-06)
    Останнім часом амарант став предметом все більшого наукового та промислового інтересу. Це обумовлено його цінними біологічними властивостями, багатим фітохімічним складом і широкою фармакологічною активністю. Амарант ...
  • Проценко, Григорій; Сумська, Ольга («Молодь - науці і виробництву: Актуальні питання харчової промисловості», 2024-05)
    Воєнний та післявоєнний період у південній частині України відобразився на всіх сферах суспільного життя, зокрема на системі харчування. Воєнні дії та окупація призвели до руйнування інфраструктури, переривання зв'язків ...
  • Поліщук, Богдан; Сумська, Ольга (Молодь - науці і виробництву - 2024: Актуальні питання харчової промисловості, 2024-05)
    Антоціани, група природних пігментів із сімейства флавоноїдів, є природними водорозчинними сполуками, широко поширеними у винограді [2 , 3]. Антаціани отримують зі шкірки винограду екстракцією водно-спиртовими або ...
  • Cумська, О.П,; Єрмаков, К.В. (Горизонти розвитку сільськогосподарського виробництва та переробки в Україні (до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка Пелиха Віктора Григоровича), 2024-03)
    Як природна біомолекула, пектин є важливим регулятором біологічних модифікаторів і широко використовується в біохімії, харчовій та фармацевтичній промисловості. Завдяки високій безпеці, біологічній активності та здатності ...
  • Дороніна, М.С.; Сумська, О.П. (Якість та безпечність товарів: [матеріали VІІІ міжнародної науково-практичної конференції, Луцьк (5 квітня 2024 року) / за наук. ред. к.т.н., доц. О.В. Пахолюк., 2024-04)
    Дефіцит поживних речовин у продуктах харчування в Україні зростає із загрозливою швидкістю, що може призвести до серйозного погіршення здоров’я населення, особливо дітей. Доведено, що харчування регулює процеси проліферації ...
  • Ishchenko, Olena; Sumska, Olha; et al (Technical sciences and technologies, 2023-12)
    The use of textile materials with antimicrobial treatment is one of the ways to effectively protect a person from exposure to various pathogens. The article is devoted to the topical issue of the development of innovative ...
  • Хомякова, Валерія; Гончарова, Олена (Сучасний стан водних екосистем Півдня України та методи їх відновлення у повоєнний період : зб. наук. праць / Колектив авторів; за ред. док. філос., к.г.н. Є. І. Коржова. Херсон, 2024. 212 с., 2024)
    Для оптимізації екологічного стану водойм необхідно проводити програми зариблень з науковим супроводом по природним водоймам півдня України в комплексі з рибницько-меліоративними роботами та інноваційними аспектами
  • Гончарова, Олена (Науковий журнал «Водні біоресурси та аквакультура» ХДАЕУ, 2024)
    Здійснено комплексне дослідження загального функціонального статусу організму риб за умов підрощення в басейнах рециркуляційної модульної системи (РАС). Проаналізовані технологічні аспекти в схемі підрощення гідробіонтів ...
  • Гончарова, Олена (Сучасні вектори розвитку аграрної науки: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (ХДАЕУ, 17-18 вересня 2024 року). Херсон: ХДАЕУ, 2024. 920 с, 2024-09)
    В контексті доцільності використання інноваційних елементів в галузі 20 «Аграрні науки та продовольство» ОП 207 «Водні біоресурси та аквакультура» слід відмітити повну обґрунтованість щодо практичних навичків, кооперації ...
  • Гончарова, Олена; Новохатко, Олександр (Сучасні вектори розвитку аграрної науки: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (ХДАЕУ, 17-18 вересня 2024 року). Херсон: ХДАЕУ, 2024. 920 с., 2024-09)
    Питання удосконалення технологічних аспектів в аквакультурі та збільшення можливостей ефективно використовувати потенціал доступних ресурсів є динамічним, відкритим, він постійно набуває практичної та наукової цінності. ...
  • Гончарова, Олена; Данилов, Руслан (Сучасні вектори розвитку аграрної науки: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (ХДАЕУ, 17-18 вересня 2024 року). Херсон: ХДАЕУ, 2024. 920 с., 2024-09)
    В сучасній аквакультурі оптимізаційні заходи мають бути комплексні, враховувати всі аспекти зі сторони гідробіонтів та виробництва. Показники, які є важливими та залежать від технологічних чинників – це вихід, швидкість ...
  • Honcharova, Olena; Гончарова, Олена; Гречка, Сергій; Ващик, Олександр (2024-09)
    Раціональне використання водних біоресурсів з комплексним поєднанням декількох галузей (аквакультура, агрокультури, птахівництва тощо) буде сприяти задоволенню споживача у широкому асортименті продукції з відповідною ...
  • Honcharova, Olena; Dameron, Camille (Modern Vectors of Agrarian Science Development: рroceedings of the International scientific-practical conference (KSAEU, 17-18 September 2024). Kherson: KSAEU, 2024. 920 р, 2024-09)
    Les tendances européennes dans la culture d'objets aquacoles permettent de sélectionner des technologies et de les adapter à des conditions spécifiques. De telles technologies permettent différentes échelles d'une telle ...
  • Сумська, Ольга; Резнікова, Вероніка (Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні регіонів України, 2024-04)
    Загальними цілями цього дослідження були: визначити поточні проблеми і можливості стану освіти за спеціальністю – Харчові технології; запропонувати рекомендації (за потреби) щодо додаткових напрямів і тем для майбутніх ...
  • Неизвестный автор (Сучасні вектори розвитку аграрної науки, 2024-09)
    One of the important directions of innovative development in the food industry is the production of products enriched with hydrocolloids obtained from Black Sea algae. Southern region of Ukraine has unique natural and ...
  • Sumska, Olha; Раnchenko, Nataliya; Ishchenko, Olena (Food technology progressive solutions. Tallinn: Scientific Route OÜ, 2024-06)
    Наведено результати теоретичних та експериментальних досліджень та прогресивні рішення щодо використання фітоколоїду – карагінану Phyllophora (Зерновське родовище), виділеного з Чорноморської червоної водорості Phyllophora ...
  • Шевченко, Віктор Юрійович; Ящук, Анна Олександрівна (2024)
    Біотехнологічний процес культивування чорноморських устриць в Григорівському лимані передбачає наступні етапи: отримання личинок в умовах устричного розплідника; вирощування молоді на гідробіотехнічних спорудженнях до ...
  • Шевченко, Віктор Юрійович; Чапленко, Сергій Миколайович (Сучасний стан водних екосистем Півдня України та методи їх відновлення у повоєнний період : зб. наук. праць / Колектив авторів; за ред. док. філос., к.г.н. Є. І. Коржова. – Київ, ТОВ «Франко Пак», 2024. ISBN 978-617-8029-04- 3. С. 136-141., 2024)
    На підставі проведених досліджень пропонується організація виробництва у відповідності до наведених розрахунків. Істотне збільшення середньої маси товарної риби сприятиме збільшенню ціни продукції, що в купі з підвищенням ...
  • Шевченко, Віктор Юрійович; Рубіш, Михайло Михайлович (Сучасний стан водних екосистем Півдня України та методи їх відновлення у повоєнний період : зб. наук. праць / Колектив авторів; за ред. док. філос., к.г.н. Є. І. Коржова. – Київ, ТОВ «Франко Пак», 2024. ISBN 978-617-8029-04- 3. С. 115-119., 2024)
    На підставі зроблених висновків можна запропонувати: 1. Вирощування цьоголіток коропових риб у вирощувальних ставах з розрахунку: короп – 14,3 тис.екз./га, білий товстолобик 65 тис.екз./га, строкатий товстолобик 34,3 ...

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись