Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Левченко, М.В. | |
dc.contributor.author | Ісаченко, О.А. | |
dc.contributor.author | Рибальченко, Є.І. | |
dc.date.accessioned | 2021-01-07T06:37:52Z | |
dc.date.available | 2021-01-07T06:37:52Z | |
dc.date.issued | 2020-11-05 | |
dc.identifier.citation | Сільськогосподарські науки | ru |
dc.identifier.issn | 2226-0099 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/5646 | |
dc.description.abstract | У статті проаналізовано стан і перспективи виробництва та переробки м’яса ялови- чини й телятини. Висвітлено найбільш критичні моменти з погляду потенціалу та ресур- созбереження виробництва м’яса яловичини. Досліджено фактори, які стимулюють роз- виток і сучасні інноваційні підходи до процесу забою в галузі тваринництва. Узагальнено досвід передових переробних підприємств світу, на основі якого наведені найбільш інноваційні та прогресивні технології, обладнання й переробки великої рогатої худоби. Визначено основні напрями ресурсозбереження в процесі забою й первинної пере- робки туш великої рогатої худоби. Запропоновано перелік заходів, які сприятимуть під- вищенню ефективності процесу забою й первинної обробки туш великої рогатої худоби та зменшують вплив на навколишнє середовище. Установлено, що необґрунтоване технологічне оснащення зумовлює значні втрати ресурсів, а отже, впливає на показник витрат. У сучасних умовах розвитку ринкової еко- номіки дуже важливо в процесі організації роботи враховувати досвід передових країн світу, адже тільки так можна досягнути високі результати в реалізації процесу забою й первинної обробки туш великої рогатої худоби, який буде ефективним, інвестиційно привабливим та окупним. Доведено, що впровадження ресурсозберігаючих технологій та обладнання в про- цесі забою й первинної обробки туш великої рогатої худоби дає змогу не лише заоща- дити ресурси, а й отримувати високоякісну продукцію. Інноваційні технології дають можливість звести до мінімуму утворення відходів за рахунок підвищення ефективності виконаних операцій. Зміна процесу забою, розбирання туш на напівтуші, четвертини, окремі відруби, виготовлення м’ясної продукції супроводжується зменшенням викори- стання небезпечних речовин, обсягу утилізованих відходів і водночас ефективними вироб- ничими процесами | ru |
dc.publisher | Таврійський науковий вісник: Науковий журнал. | ru |
dc.relation.ispartofseries | Випуск 115; | |
dc.subject | Research Subject Categories::FORESTRY, AGRICULTURAL SCIENCES and LANDSCAPE PLANNING | ru |
dc.subject | Кафедра технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукціїї | ru |
dc.title | РЕСУРСОЗБЕРІГАЮЧІ ТЕХНОЛОГІЇ В ПРОЦЕСІ ЗАБОЮ ТА ПЕРВИННОЇ ОБРОБКИ ТУШ ВЕЛИКОЇ РОГАТОЇ ХУДОБИ | ru |