Репозиторий Dspace

Екологічні аспекти спеціалізованого мясного скотарства

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Яворський, В.О.
dc.contributor.author Панкєєв, С.П.
dc.date.accessioned 2020-12-28T16:05:26Z
dc.date.available 2020-12-28T16:05:26Z
dc.date.issued 2020-02-14
dc.identifier.citation Явосрький В.О., Панкєєв С.П. Екологічні аспекти спеціалізованого мясного скотарства /Актуальні проблеми підвищення якості та безпека виробництва й переробки продукції тваринництва / Матеріали міжнародної науково-практичної конференції, Дніпро, 14 лютого 2020 року/ ДДАЕУ. - Дніпро, 2020. - С. 119-121. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/5325
dc.description.abstract У статті проаналізовані принципи і методи виробництва екологічно чистої продукції спеціалізованого м’ясного скотарства - отримання рівноваги у виробництві продуктів рослинного та тваринного походження; організація біологічних процесів; виробництво продукції тваринництва на основі відтворення ресурсів; повторне використання відходів тваринництва з метою повернення у ґрунт поживних речовин; впровадження багаторічної сівозміни і годівлі тварин із власного екологічного господарства. Експерти наголошують, що для того, щоб закон захищав виробників органічної продукції, а також, нас, споживачів, необхідно ухвалити цілу низку підзаконних актів: технічні регламенти (детальні правила) виробництва органічної продукції; порядок оцінки придатності земель та встановлення зон виробництва; типовий план переходу на виробництво органічної продукції; порядок та вимоги до маркування органічної продукції тощо. При реалізації цієї програми особливо важливого значення набуває вибір порід і здатність тварин адаптуватися до місцевих умов. Система створення поголів‘я для органічного виробництва повинна бути націлена на повне виконання виробничих циклів органічними методами. Це сприятиме збільшенню генофонду тварин для органічного виробництва, покращанню рівня самозабезпечення та розвитку даного сектору виробництва яловичини, основні принципи якої наступні - виробництво біояловичини зазнає суворого контролю, певна частина споживачів зацікавлена в споживанні яловичини преміум –класу, відмінна якість туші, прийнятні ціни виробників, прекрасна якість м‘яса у вузькому розумінні, незначне зневоднення, ніжне м‘ясо з високим рівнем вмісту необхідних жирних кислот, здорове харчування. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ ДНІПРОВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ДЕРЖАВНА УСТАНОВА ІНСТИТУТ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР НААН УКРАЇНИ ЛАБОРАТОРІЯ ТВАРИННИЦТВА ru
dc.subject спеціалізоване мясне скотарство ru
dc.subject відтворення стада ru
dc.subject екологічні аспекти ru
dc.subject екологічна ситуація ru
dc.subject ринок органічних продуктів ru
dc.subject біо-яловичина ru
dc.subject органічна сертифікація ru
dc.subject споживачі ru
dc.subject здорове харчування ru
dc.subject екологічне господарство ru
dc.subject сивозміна ru
dc.subject органічне землеробство ru
dc.subject Кафедра технології виробництва продукції тваринництва ru
dc.title Екологічні аспекти спеціалізованого мясного скотарства ru
dc.type Other ru


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись