dc.contributor.author |
Скрипник, С.В. |
|
dc.date.accessioned |
2020-12-21T18:45:28Z |
|
dc.date.available |
2020-12-21T18:45:28Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.identifier.citation |
Скрипник С.В. Підвищення конкурентоспроможності продукції фермерських господарств і сільськогосподарських підприємств як організаційно-економічний пріоритет їх функціонування та розвитку. Вісник Сумського національного аграрного університету: наук. жур. Серія “Економіка і менеджмент”. Вип. 3(81). Суми: СНАУ. 2019. С. 136-140 |
ru |
dc.identifier.other |
УДК 339.137.2 |
|
dc.identifier.other |
DOI: https://doi.org/10.32845/bsnau.2019.3.25 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/5106 |
|
dc.description.abstract |
У статті визначено конкурентоспроможність продукції як організаційно-економічну пріоритет функціонування та розвитку фермерських господарств і сільськогосподарських підприємств. Адже від її представлення на аграрних ринках
залежать інші конкурентні переваги, стійкість, прибутки тощо. Зазначено, що підвищення конкурентоспроможності продукції передбачає застосування принаймні двох організаційно-управлінських підходів: з орієнтацією на споживачів та з орієнтацією на конкурентів. При цьому важливе значення має досягнення оптимального співвідношення між якістю та ціною продовольчих товарів. Обґрунтовано, що досягнення та збереження й підвищення конкурентоспроможності продукції як організаційно-економічного пріоритету суб’єктів господарювання агробізнесу передбачає оптимізацію та скорочення витрат на її виробництво, продуктивності ресурсокористування, потенціалу розвитку. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
Суми: СНАУ |
ru |
dc.subject |
фермерські господарства |
ru |
dc.subject |
сільськогосподарські підприємства |
ru |
dc.subject |
конкурентоспроможність |
ru |
dc.subject |
продукція |
ru |
dc.subject |
організаційно-економічні пріоритети |
ru |
dc.subject |
споживачі |
ru |
dc.subject |
конкуренти |
ru |
dc.subject |
витрати |
ru |
dc.subject |
якість |
ru |
dc.subject |
управління |
ru |
dc.subject |
підвищення |
ru |
dc.subject |
Кафедра обліку і оподаткування |
ru |
dc.title |
Підвищення конкурентоспроможності продукції фермерських господарств і сільськогосподарських підприємств як організаційно-економічний пріоритет їх функціонування та розвитку |
ru |
dc.title.alternative |
Improving the competitiveness of farm products and agricultural enterprises as an organizational and economic priority for their functioning and development |
ru |
dc.type |
Article |
ru |