Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Скрипник, С.В. | |
dc.date.accessioned | 2020-12-21T18:45:28Z | |
dc.date.available | 2020-12-21T18:45:28Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.citation | Скрипник С.В. Підвищення конкурентоспроможності продукції фермерських господарств і сільськогосподарських підприємств як організаційно-економічний пріоритет їх функціонування та розвитку. Вісник Сумського національного аграрного університету: наук. жур. Серія “Економіка і менеджмент”. Вип. 3(81). Суми: СНАУ. 2019. С. 136-140 | ru |
dc.identifier.other | УДК 339.137.2 | |
dc.identifier.other | DOI: https://doi.org/10.32845/bsnau.2019.3.25 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/5106 | |
dc.description.abstract | У статті визначено конкурентоспроможність продукції як організаційно-економічну пріоритет функціонування та розвитку фермерських господарств і сільськогосподарських підприємств. Адже від її представлення на аграрних ринках залежать інші конкурентні переваги, стійкість, прибутки тощо. Зазначено, що підвищення конкурентоспроможності продукції передбачає застосування принаймні двох організаційно-управлінських підходів: з орієнтацією на споживачів та з орієнтацією на конкурентів. При цьому важливе значення має досягнення оптимального співвідношення між якістю та ціною продовольчих товарів. Обґрунтовано, що досягнення та збереження й підвищення конкурентоспроможності продукції як організаційно-економічного пріоритету суб’єктів господарювання агробізнесу передбачає оптимізацію та скорочення витрат на її виробництво, продуктивності ресурсокористування, потенціалу розвитку. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Суми: СНАУ | ru |
dc.subject | фермерські господарства | ru |
dc.subject | сільськогосподарські підприємства | ru |
dc.subject | конкурентоспроможність | ru |
dc.subject | продукція | ru |
dc.subject | організаційно-економічні пріоритети | ru |
dc.subject | споживачі | ru |
dc.subject | конкуренти | ru |
dc.subject | витрати | ru |
dc.subject | якість | ru |
dc.subject | управління | ru |
dc.subject | підвищення | ru |
dc.subject | Кафедра обліку і оподаткування | ru |
dc.title | Підвищення конкурентоспроможності продукції фермерських господарств і сільськогосподарських підприємств як організаційно-економічний пріоритет їх функціонування та розвитку | ru |
dc.title.alternative | Improving the competitiveness of farm products and agricultural enterprises as an organizational and economic priority for their functioning and development | ru |
dc.type | Article | ru |