DSpace Repository

Використання харчової клітковини у технології січених м'ясних напівфабрикатів

Show simple item record

dc.contributor.author Пелих, В.Г.
dc.contributor.author Ушакова, С.В.
dc.contributor.author Сахацька, Є.А.
dc.date.accessioned 2020-12-11T11:36:14Z
dc.date.available 2020-12-11T11:36:14Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation Pelykh, V., Ushakova, S., & Sakhatska, E. (2020). Використання харчової клітковини у технології січених м'ясних напівфабрикатів. Наукові доповіді НУБіП України, 0(5(87)). doi:http://dx.doi.org/10.31548/dopovidi2020.05.009 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/4874
dc.description.abstract Виробники січених напівфабрикатів використовують технології збагачення м'ясних продуктів харчовими волокнами, які покращують споживчі та технологічні властивості продукту. Метою роботи було дослідити вплив харчової клітковини Камецель на якісні показники січених напівфабрикатів. Матеріалом дослідження були обрані котлети «Соковиті» з м'яса птиці механічної обвалки з різною кількістю добавки Камецель. Використовувались загальноприйняті методики визначення органолептичних властивостей продукту. Масову часту вологи визначали методом висушування у сушильній шафі, а вологозв'язуючу здатність (ВЗЗ) фаршу – за методом Грау-Гамма. Встановлено, що використання харчової клітковини Камецель у складі модельних зразків котлет «Соковиті», сприяє поліпшенню їхньої консистенції та підвищенню соковитості. Найбільшим виходом продукту відрізнялися напівфабрикати з найвищим вмістом харчової клітковини. Внесення в м'ясний фарш добавки Камецель – один із способів отримання високоякісних м'ясних продуктів з регульованими властивостями. ru
dc.publisher Наукові доповіді НУБіП України ru
dc.subject січені напівфабрикати ru
dc.subject харчова клітковина ru
dc.subject камецель ru
dc.subject м'ясо ru
dc.subject котлети ru
dc.subject функціональні інгредієнти ru
dc.subject вологозв’язуюча здатність ru
dc.subject Кафедра технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукціїї ru
dc.title Використання харчової клітковини у технології січених м'ясних напівфабрикатів ru
dc.title.alternative Використання харчової клітковини у технології січених м'ясних напівфабрикатів ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account