Abstract:
Досліджено методи та алгоритми розв’язання задач впровадження економіко-математичного
моделювання в процес розрахунку оптимального виробництва в харчових технологіях з метою
запровадження або модернізації робіт. Охарактеризовано загальні підходи до напрямку розвитку
виробництва різних видів ковбаси та наведено критерії оптимальності, які допомагають
відтворювати процеси, які б в дійсності вимагали б багато сил і часу в сучасних умовах. Показана
необхідність удосконалення методів оптимального вибору напрямку розвитку виробництва
кінцевим результатом якої буде можливість керівництву обирати оптимальну кількість продукції
при даному об’ємі сировини. Встановлено необхідність створення моделі для оцінки оптимального
виробництва харчових технологіях та проведення детального аналізу виробничих процесів.
Розроблена економіко-математична модель для оптимізації виробництва різних видів ковбаси при
мінімальних виробничих затратах