dc.contributor.author |
Ряполова, Ірина |
|
dc.contributor.author |
Наталя, Наталя |
|
dc.date.accessioned |
2020-11-26T16:47:25Z |
|
dc.date.available |
2020-11-26T16:47:25Z |
|
dc.date.issued |
2020-03-03 |
|
dc.identifier.citation |
Ряполова І. О. САНІТАРНО – ГІГІЄНІЧНІ ПОКАЗНИКИ МОЛОКА-СИРОВИНИ ЯКІ ВПЛИВАЮТЬ НА ЯКІСТЬ СИРУ / І. О. Ряполова, Н. В. Новікова. // Херсонський національний технічний університет. – 2020. – №1. – С. 129–135. |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/4722 |
|
dc.description.abstract |
У статті наведено результати спостереження за умовами отримання молока-сировини яке призначене для виробництва сиру від різних груп постачальників, які умовно можна поділити на дві групи. До першої віднести ферми з належним виконанням гігієнічних вимог отримання молока-сировини. До другої групи - постачальники, де виявлено невідповідності належного виконання гігієнічних вимог отримання молока. Визначено можливі біологічні ризики при виробництві молока та контрольні міри по їх недопущенню.
Встановлено, що молоко-сировина яке приймається на ПАТ «Новокаховський маслосирзавод» від різних груп постачальників може бути використана для виробництва різної продукції. Молоко отримане від корів із молочно - товарних ферм за мікробіологічними показниками та сичужно-бродильною пробою може бути використане для виробництва твердих сичужних сирів. Низька якість збірного молока-сировини (постачальник ІІ групи) створює серйозні труднощі для переробних підприємств, які повинні гарантувати безпечність своєї кінцевої продукції для здоров’я людини, тому молоко від тварин приватного сектору може бути перероблене на вершкове масло або плавлені сирки. |
ru |
dc.publisher |
Херсонський національний технічий університет |
ru |
dc.subject |
молоко-сировина, санітарно-гігієнічні вимоги, біологічні ризики, мезофільні мікроорганізми, соматичні клітини, бродильна проба. |
ru |
dc.subject |
Кафедра інженерії харчового виробництва |
ru |
dc.title |
САНІТАРНО – ГІГІЄНІЧНІ ПОКАЗНИКИ МОЛОКА-СИРОВИНИ ЯКІ ВПЛИВАЮТЬ НА ЯКІСТЬ СИРУ |
ru |
dc.title.alternative |
SANITARY AND HYGIENE INDICES MILK-RAW MATERIALS AFFECTING THE QUALITY OF CHEESE |
ru |