Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Панкєєв, С.П. | |
dc.date.accessioned | 2020-11-23T15:43:23Z | |
dc.date.available | 2020-11-23T15:43:23Z | |
dc.date.issued | 2020-10-23 | |
dc.identifier.citation | Панкєєв С. П. Екологічні технології виробництва елітної яловичини. Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку: матеріали ІІІ-гої Міжнародної науково-практичної конференції (м. Херсон, 22-23 жовтня 2020 р.) . Херсон, 2020. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/4705 | |
dc.description.abstract | Однією із глобальних проблем як у світі, так і в нашій країні зокрема є забруднення навколишнього природного середовища. Промислові та сільськогосподарські підприємства мають значний вплив на стан довкілля. Аграрії освоїли інтенсивні технології виробництва, що призвело до збільшення використання хімічних добрив, засобів захисту рослин, антибіотиків та ін. речовин. Результати господарювання призвели до незворотних процесів, які зумовлюють екологічну кризу. Дана проблема є комплексною за підходами у її вирішенні. Один з таких шляхів - запровадження екологічно чистих виробництв. Степова зона України – зона ризикованого землеробства з високою розораністю ґрунтів (до 98%), відсутністю природних та культурних пасовищ, що веде до втрати природної родючості ґрунтів, зменшення врожаїв сільськогосподарських культур та необхідністю використовувати високі дози мінеральних добрив, особливо азотних. Реалізація проекту спрямована на відновлення та підтримку оптимального стану екосистем на соціальному, екологічному та економічному рівнях шляхом створення культурних пасовищ і випасання на них худоби протягом 280-330 днів на рік. Пасовищна технологія утримання худоби зумовить підвищення природної родючості ґрунтів за рахунок органічних добрив (екскременти тварин), залуження розораних територій та відновленняприродних біогеоценозів. Перехід до вільної від продуктів тваринництва дієти — найкращий для планети варіант, проста відмова від яловичини стане ефективним компромісом для тих, хто хоче зменшити свій вплив на навколишнє середовище, не жертвуючи радощами поїдання м'яса тварин. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | Херсонський державний аграрно-економічний університет | ru |
dc.subject | забрудення навколишнього середовища | ru |
dc.subject | охорона довкілля | ru |
dc.subject | інтенсивні технології виробництва | ru |
dc.subject | органічні продукти харчування | ru |
dc.subject | екологічна яловичина | ru |
dc.subject | глобальні проблеми | ru |
dc.subject | зона ризикованого землеробства | ru |
dc.subject | родючість грунтів | ru |
dc.subject | стан екосистеми | ru |
dc.subject | культурні пасовища | ru |
dc.subject | спеціалізоване мясне скотарство | ru |
dc.subject | природні біогеоценози | ru |
dc.subject | аналіз життєвого циклу | ru |
dc.subject | Кафедра технології виробництва продукції тваринництва | ru |
dc.title | ЕКОЛОГІЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА ЕЛІТНОЇ ЯЛОВИЧИНИ | ru |
dc.type | Other | ru |