DSpace Repository

ЕКОЛОГІЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА ЕЛІТНОЇ ЯЛОВИЧИНИ

Show simple item record

dc.contributor.author Панкєєв, С.П.
dc.date.accessioned 2020-11-23T15:43:23Z
dc.date.available 2020-11-23T15:43:23Z
dc.date.issued 2020-10-23
dc.identifier.citation Панкєєв С. П. Екологічні технології виробництва елітної яловичини. Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку: матеріали ІІІ-гої Міжнародної науково-практичної конференції (м. Херсон, 22-23 жовтня 2020 р.) . Херсон, 2020. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/4705
dc.description.abstract Однією із глобальних проблем як у світі, так і в нашій країні зокрема є забруднення навколишнього природного середовища. Промислові та сільськогосподарські підприємства мають значний вплив на стан довкілля. Аграрії освоїли інтенсивні технології виробництва, що призвело до збільшення використання хімічних добрив, засобів захисту рослин, антибіотиків та ін. речовин. Результати господарювання призвели до незворотних процесів, які зумовлюють екологічну кризу. Дана проблема є комплексною за підходами у її вирішенні. Один з таких шляхів - запровадження екологічно чистих виробництв. Степова зона України – зона ризикованого землеробства з високою розораністю ґрунтів (до 98%), відсутністю природних та культурних пасовищ, що веде до втрати природної родючості ґрунтів, зменшення врожаїв сільськогосподарських культур та необхідністю використовувати високі дози мінеральних добрив, особливо азотних. Реалізація проекту спрямована на відновлення та підтримку оптимального стану екосистем на соціальному, екологічному та економічному рівнях шляхом створення культурних пасовищ і випасання на них худоби протягом 280-330 днів на рік. Пасовищна технологія утримання худоби зумовить підвищення природної родючості ґрунтів за рахунок органічних добрив (екскременти тварин), залуження розораних територій та відновленняприродних біогеоценозів. Перехід до вільної від продуктів тваринництва дієти — найкращий для планети варіант, проста відмова від яловичини стане ефективним компромісом для тих, хто хоче зменшити свій вплив на навколишнє середовище, не жертвуючи радощами поїдання м'яса тварин. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher Херсонський державний аграрно-економічний університет ru
dc.subject забрудення навколишнього середовища ru
dc.subject охорона довкілля ru
dc.subject інтенсивні технології виробництва ru
dc.subject органічні продукти харчування ru
dc.subject екологічна яловичина ru
dc.subject глобальні проблеми ru
dc.subject зона ризикованого землеробства ru
dc.subject родючість грунтів ru
dc.subject стан екосистеми ru
dc.subject культурні пасовища ru
dc.subject спеціалізоване мясне скотарство ru
dc.subject природні біогеоценози ru
dc.subject аналіз життєвого циклу ru
dc.subject Кафедра технології виробництва продукції тваринництва ru
dc.title ЕКОЛОГІЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА ЕЛІТНОЇ ЯЛОВИЧИНИ ru
dc.type Other ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account