Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Воєвода, Надія | |
dc.contributor.author | Шинкарук, Марія | |
dc.date.accessioned | 2020-11-23T09:49:59Z | |
dc.date.available | 2020-11-23T09:49:59Z | |
dc.date.issued | 2020-11-30 | |
dc.identifier.citation | Воєвода Н.В., Шинкарук М.В., Панасенко М.М. Перспективи використання нових сортів винограду у виробництві вин в умовах фермерського (селянського) господарства «Курінь». Вчені записки Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського. Серія Технічні науки. Київ, 2020. Т. 31(70). №5. С. 178-183. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/4702 | |
dc.description.abstract | У статті розглядається можливість виробництва марочного білого лікерного вина Мускат білий червоного каменю. Для цього проведений порівняльний аналіз вирощеного у двох кліматичних зонах винограду Мускат білий, що до цього часу знаходився тільки у районі скелі Червоний камінь. Під час розгляду показників якості такого винограду очевидно, що є невелика різниця між сахаристістю та кислотністю зразків, які вирощені у виноградниках Виноробного комбінату «Масандра» та фермерського (селянського) господарства «Курінь», що при отриманні готового продукту з другого підвищує смакові якості, додає терпкість та більш насичений післясмак. Варто зазначити, що збір винограду у Херсонській області проводиться пізніше, аніж у АР Крим, для накопичення більшої кількості цукру у винограді. Наведено порівняльну характеристику вина, що вироблений у фермерському (селянському) господарстві «Курінь» та Виноробному комбінату «Масандра». При порівнянні у готовій продукції об’ємна частка етилового спирту збільшилась за рахунок більш активного зброджування цукрів у суслі, але сам процес бродіння зменшився завдяки більшій масовій концентрації титруємих кислот та меншій масовій концентрації цукрів у винограді. Проте ці всі розбіжності обумовлені деякою різністю у грунтово-кліматичних умовах Херсонської області та АР Крим, але вони суттєво не впливають на органолептичні показники, проте додають специфічні нотки, які будуть відрізняти продукцію фермерського (селянського) господарства «Курінь» від Виноробного комбінату «Масандра». Дослідження зразків відбувалось відповідно ДСТУ 4806-2007 «Вина. Загальні технічні умови». При аналізі перспектив використання винограду Мускат білий червоного каменю для виробництва білих лікерних вин зроблений висновок, що даний сорт винограду при виробництві виноматеріалу майже не містить винного каменю, а це позитивно впливає на прозорість готової продукції. | ru |
dc.publisher | Таврійський національний університет ім. В.І. Вернадського | ru |
dc.subject | вино | |
dc.subject | Мускат білий | |
dc.subject | показники якості | |
dc.subject | кліматичні умови вирощування | |
dc.subject | виноград | ru |
dc.subject | Кафедра інженерії харчового виробництва | ru |
dc.title | Перспективи використання нових сортів винограду у виробництві вин в умовах фермерського (селянського) господарства «Курінь» | ru |
dc.title.alternative | Рrospects of use of grape new varieties in wine production in the conditions of farm (agricultural) household «Кurin» | ru |
dc.type | Article | ru |