DSpace Repository

Перспективи використання нових сортів винограду у виробництві вин в умовах фермерського (селянського) господарства «Курінь»

Show simple item record

dc.contributor.author Воєвода, Надія
dc.contributor.author Шинкарук, Марія
dc.date.accessioned 2020-11-23T09:49:59Z
dc.date.available 2020-11-23T09:49:59Z
dc.date.issued 2020-11-30
dc.identifier.citation Воєвода Н.В., Шинкарук М.В., Панасенко М.М. Перспективи використання нових сортів винограду у виробництві вин в умовах фермерського (селянського) господарства «Курінь». Вчені записки Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського. Серія Технічні науки. Київ, 2020. Т. 31(70). №5. С. 178-183. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/4702
dc.description.abstract У статті розглядається можливість виробництва марочного білого лікерного вина Мускат білий червоного каменю. Для цього проведений порівняльний аналіз вирощеного у двох кліматичних зонах винограду Мускат білий, що до цього часу знаходився тільки у районі скелі Червоний камінь. Під час розгляду показників якості такого винограду очевидно, що є невелика різниця між сахаристістю та кислотністю зразків, які вирощені у виноградниках Виноробного комбінату «Масандра» та фермерського (селянського) господарства «Курінь», що при отриманні готового продукту з другого підвищує смакові якості, додає терпкість та більш насичений післясмак. Варто зазначити, що збір винограду у Херсонській області проводиться пізніше, аніж у АР Крим, для накопичення більшої кількості цукру у винограді. Наведено порівняльну характеристику вина, що вироблений у фермерському (селянському) господарстві «Курінь» та Виноробному комбінату «Масандра». При порівнянні у готовій продукції об’ємна частка етилового спирту збільшилась за рахунок більш активного зброджування цукрів у суслі, але сам процес бродіння зменшився завдяки більшій масовій концентрації титруємих кислот та меншій масовій концентрації цукрів у винограді. Проте ці всі розбіжності обумовлені деякою різністю у грунтово-кліматичних умовах Херсонської області та АР Крим, але вони суттєво не впливають на органолептичні показники, проте додають специфічні нотки, які будуть відрізняти продукцію фермерського (селянського) господарства «Курінь» від Виноробного комбінату «Масандра». Дослідження зразків відбувалось відповідно ДСТУ 4806-2007 «Вина. Загальні технічні умови». При аналізі перспектив використання винограду Мускат білий червоного каменю для виробництва білих лікерних вин зроблений висновок, що даний сорт винограду при виробництві виноматеріалу майже не містить винного каменю, а це позитивно впливає на прозорість готової продукції. ru
dc.publisher Таврійський національний університет ім. В.І. Вернадського ru
dc.subject вино
dc.subject Мускат білий
dc.subject показники якості
dc.subject кліматичні умови вирощування
dc.subject виноград ru
dc.subject Кафедра інженерії харчового виробництва ru
dc.title Перспективи використання нових сортів винограду у виробництві вин в умовах фермерського (селянського) господарства «Курінь» ru
dc.title.alternative Рrospects of use of grape new varieties in wine production in the conditions of farm (agricultural) household «Кurin» ru
dc.type Article ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account