00 DSpace/Manakin Repository

Оптимізація технології виробництва ікри оздоровчого спрямування з гарбузом

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Воєвода, Надія
dc.contributor.author Легутенко, Альвіна
dc.date.accessioned 2020-11-23T09:39:09Z
dc.date.available 2020-11-23T09:39:09Z
dc.date.issued 2020-09-28
dc.identifier.citation Воєвода Н.В., Легутенко А.С. Оптимізація технології виробництва ікри оздоровчого спрямування з гарбузом. Вчені записки Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського. Серія Технічні науки. Київ, 2020. Т. 31(70). №4. С. 208-212. ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/4701
dc.description.abstract Стаття присвячена важливому питанню розширення асортименту консервної продукції оздоровчого спрямування в умовах ТОВ «Плодоовочевий комбінат «Херсон» (м. Херсон). У зв’язку з високою харчовою цінністю та позитивним впливом на шлунково-кишковий тракт людини, наведена етапність виробництва овочевої ікри з модифікованим складом. Він базується на таких компонентах як баклажани, гарбуз та чорнослив, які відомі високим вмістом нутрієнтів та зазначені у рецептурі. Таким чином для сегменту споживачів, що мають захворювання шлунково-кишкового тракту та печінки, стає можливим споживання закусочних консервів. Для їх збереженя пропонується замінити класичний процес обжарювання компонентів рецептури згідно з ДСТУ 3797-98 «Консерви. Ікра овочева. Технічні умови» на бланшування, що дозволяє не тільки позбавитись природної гіркоти баклажан, а й зменшити енергетичну цінність готової продукції. Опис технологічного процесу виробництва включає наведені параметри переробки продукції на різних етапах вироблення консервів. Як результат досліджень, стаття містить узагальнену технологічну схему виробництва овочевої ікри оздоровчого спрямування в умовах ТОВ «Плодоовочевий комбінат «Херсон» (м. Херсон). При цьому зазначено, що некондиційна сировина та відходи виробництва транспортуються за територію цеху в спеціальних контейнерах, які передаються іншим юридичним особам для подальшої переробки, тому виключений негативний вплив на навколишнє природне середовище внаслідок нераціональної їх утилізації. ru
dc.publisher Таврійський національний університет ім. В.І. Вернадського ru
dc.subject овочева ікра
dc.subject оздоровче харчування
dc.subject технологічна схема
dc.subject модифікований склад
dc.subject технологічні параметри
dc.subject закусочні консерви ru
dc.subject Кафедра інженерії харчового виробництва ru
dc.title Оптимізація технології виробництва ікри оздоровчого спрямування з гарбузом ru
dc.title.alternative Оptimization of production technology of health orientation caviar with pumpkin ru
dc.type Article ru


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу