dc.contributor.author |
Воєвода, Надія |
|
dc.contributor.author |
Легутенко, Альвіна |
|
dc.date.accessioned |
2020-11-23T09:39:09Z |
|
dc.date.available |
2020-11-23T09:39:09Z |
|
dc.date.issued |
2020-09-28 |
|
dc.identifier.citation |
Воєвода Н.В., Легутенко А.С. Оптимізація технології виробництва ікри оздоровчого спрямування з гарбузом. Вчені записки Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського. Серія Технічні науки. Київ, 2020. Т. 31(70). №4. С. 208-212. |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/4701 |
|
dc.description.abstract |
Стаття присвячена важливому питанню розширення асортименту консервної продукції оздоровчого спрямування в умовах ТОВ «Плодоовочевий комбінат «Херсон» (м. Херсон). У зв’язку з високою харчовою цінністю та позитивним впливом на шлунково-кишковий тракт людини, наведена етапність виробництва овочевої ікри з модифікованим складом. Він базується на таких компонентах як баклажани, гарбуз та чорнослив, які відомі високим вмістом нутрієнтів та зазначені у рецептурі. Таким чином для сегменту споживачів, що мають захворювання шлунково-кишкового тракту та печінки, стає можливим споживання закусочних консервів. Для їх збереженя пропонується замінити класичний процес обжарювання компонентів рецептури згідно з ДСТУ 3797-98 «Консерви. Ікра овочева. Технічні умови» на бланшування, що дозволяє не тільки позбавитись природної гіркоти баклажан, а й зменшити енергетичну цінність готової продукції. Опис технологічного процесу виробництва включає наведені параметри переробки продукції на різних етапах вироблення консервів. Як результат досліджень, стаття містить узагальнену технологічну схему виробництва овочевої ікри оздоровчого спрямування в умовах ТОВ «Плодоовочевий комбінат «Херсон» (м. Херсон). При цьому зазначено, що некондиційна сировина та відходи виробництва транспортуються за територію цеху в спеціальних контейнерах, які передаються іншим юридичним особам для подальшої переробки, тому виключений негативний вплив на навколишнє природне середовище внаслідок нераціональної їх утилізації. |
ru |
dc.publisher |
Таврійський національний університет ім. В.І. Вернадського |
ru |
dc.subject |
овочева ікра |
|
dc.subject |
оздоровче харчування |
|
dc.subject |
технологічна схема |
|
dc.subject |
модифікований склад |
|
dc.subject |
технологічні параметри |
|
dc.subject |
закусочні консерви |
ru |
dc.subject |
Кафедра інженерії харчового виробництва |
ru |
dc.title |
Оптимізація технології виробництва ікри оздоровчого спрямування з гарбузом |
ru |
dc.title.alternative |
Оptimization of production technology of health orientation caviar with pumpkin |
ru |
dc.type |
Article |
ru |