Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Нікітенко, М. П. | |
dc.contributor.author | Аверчев, О. В. | |
dc.date.accessioned | 2020-11-19T12:49:20Z | |
dc.date.available | 2020-11-19T12:49:20Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.citation | Нікітенко М.П., Аверчев О.В. Біологізація методів вирощування гречки в умовах півдня України. Сучасна наука: стан та перспективи розвитку у сільському господарстві: матеріали ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених з нагоди Дня науки, 10 листопада 2020 р. Херсон, 2020. С. 34-36 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/4677 | |
dc.description.abstract | Стрімкий розвиток запровадження інтенсивних технологій сільського господарства, що застосовують в усьому світі, має негативний вплив не лише на навколишнє середовище, але і виснажує потенціал родючості ґрунту, знижує якість отриманої продукції, а в окремих випадках і зниження економічної ефективності. Органічне виробництво є досить актуальним напрямом для вивчення на сьогодні що обумовлено вирішенням основних екологічних, економічних та соціальних завдань. Як правило, збільшення врожайності сільськогосподарських культур досягається як за рахунок виведення нових більш урожайних сортів рослин, або збільшення використання мінеральних добрив, а також застосування сучасних хімічних речовин для обробки культур від хвороб та шкідників. Багаторічний світовий досвід переконує, що інтенсивне застосування хімічних препаратів для захисту рослин хоча й дає змогу в багатьох випадках зменшити втрати врожаю від шкідників та хвороб, але при цьому практично завжди супроводжується побічними негативними явищами і процесами | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» | ru |
dc.subject | біологічне землеробство | ru |
dc.subject | інтенсивні технології | ru |
dc.subject | круп’яні культури | ru |
dc.subject | Кафедра землеробства | ru |
dc.title | Біологізація методів вирощування гречки в умовах півдня України | ru |
dc.type | Article | ru |