dc.contributor.author |
Яворський, В.О. |
|
dc.contributor.author |
Панкєєв, С.П. |
|
dc.date.accessioned |
2020-10-26T11:08:29Z |
|
dc.date.available |
2020-10-26T11:08:29Z |
|
dc.date.issued |
2020-08-26 |
|
dc.identifier.citation |
Яворський В.О., Панкєєв С.П. Органічні методи виробництва яловичини у спеціалізованому м’ясному скотарстві. Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції: матеріали міжнародної науково-практичної конференції. м. Херсон, 11 вересня 2020 р. Науково-інформаційний вісник біолого-технологічного факультету. Вип. 13. Херсон, 2020. С. 379-385 |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/4565 |
|
dc.description.abstract |
Принципи і методи виробництва екологічно чистої продукції м’ясного скотарства полягають у наступних чинниках: дотримання рівноваги у виробництві продуктів рослинного та тваринного походження; організація біологічних процесів; виробництво продукції тваринництва на основі відтворення ресурсів; повторне використання відходів тваринництва з метою повернення у грунт пожив
них речовин; впровадження багаторічної сівозміни і годівлі тварин із власного
екологічного господарства; здоров’я тварин та їх добробут; підтримка здоров’я тварин стимулюванням їх природного імунного захисту; заборона використання хімічно-синтезованих речовин (пестицидів, синтетичних кормових добавок, регуляторів росту, ГМО, трансплантація ембріонів; заборона іонізуючого випромінювання.
Виходом з цієї критичної ситуації є розвиток органічного виробництва з метою
отримання екологічно чистих, безпечних і корисних для людини м’ясопродуктів, виробництво яких не завдає шкоди навколишньому середовищу і забезпечує благополуччя тварин. Особливу небезпеку являють важкі метали та їх сполуки, які потрапляють до організму людини за схемою ґрунт–рослина–тварина–тваринницька продукція–людина. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» |
ru |
dc.subject |
спеціалізоване м’ясне скотарство |
ru |
dc.subject |
біологічні процеси |
ru |
dc.subject |
екологічне господарювання |
ru |
dc.subject |
світова система торгівлі |
ru |
dc.subject |
забруднення навколишнього природного середовища |
ru |
dc.subject |
генетичне багатство |
ru |
dc.subject |
критерії екологічності |
ru |
dc.subject |
південна м’ясна порода |
ru |
dc.subject |
профілактика зооантропонозів |
ru |
dc.subject |
сертифікована організація виробництва |
ru |
dc.subject |
придбання худоби |
ru |
dc.subject |
ідентитфікація худоби |
ru |
dc.subject |
органічне та псевдоорганічне виробництво |
ru |
dc.subject |
продовольча безпека |
ru |
dc.subject |
Кафедра технології виробництва продукції тваринництва |
ru |
dc.title |
Органічні методи виробництва яловичини у спеціалізованому м’ясному скотарстві |
ru |
dc.type |
Other |
ru |