DSpace Repository

Використання південної м’ясної худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві

Show simple item record

dc.contributor.author Панкєєв, С.П.
dc.date.accessioned 2020-10-26T10:29:18Z
dc.date.available 2020-10-26T10:29:18Z
dc.date.issued 2020-08-26
dc.identifier.citation Панкєєв, С. П. Використання південної м’ясної худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві. Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції: матеріали міжнародної науково-практичної конференції. м. Херсон, 11 вересня 2020 р. Науково-інформаційний вісник біолого-технологічного факультету. Вип. 13. Херсон, 2020. С. 311-318 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/4564
dc.description.abstract У статті висвітлені питання переспективам галузі спеціалізованого мясного скотарства. У світовій економіці м’ясне скотарство –одна з базових галузей аграрного виробництва, яка забезпечує в продовольчому балансі найбільш повноцінні продукти. Хімічний склад яловичини сприяє нормалізації процесів травлення і зумовлює кращу засвоюваність інших продуктів. Яловичина має високий вміст заліза, що забезпечує нормалізацію процесів кровотворення і гальмування утворення холестерину. За даними японських фізіологів яловичина має антиканцерогенні властивості і захищає організм від злоякісних новоутворень. Розведення південної м’ясної породи та її внутрішньопородних селекційних формувань для організації галузі м’ясного скотарства, а також використання генофонду породи для створення високопродуктивних стад гібридної м’ясної худоби довели високу господарську, біологічну та економічну ефективність селекційних досягнень. Але крім економічного досягається значний екологічний ефект використання селекційного досягнення. Степова зона України –це найбільша екологічна зона держави за площею та чисельністю населення. Тут розміщені найбільші промислові підприємства, які формують економічний потенціал держави. Тому проблема виробництва продуктів харчування, іособливо м’яса, тут надзвичайно актуальна. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» ru
dc.subject спеціалізоване м’ясне скотарство ru
dc.subject степова зона України ru
dc.subject аграрне виробництво ru
dc.subject яловичина ru
dc.subject антиканцерогенні властивості ru
dc.subject країни - лідери ru
dc.subject екологічна зона ru
dc.subject кономічний потенціал ru
dc.subject пристосованість до екологічних умов зони ru
dc.subject імпортозамінюючі генетичні ресурси ru
dc.subject екологічний ефект ru
dc.subject соціальний ефект ru
dc.subject безпека територій ru
dc.subject Кафедра технології виробництва продукції тваринництва ru
dc.title Використання південної м’ясної худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві ru
dc.type Other ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account