dc.contributor.author |
Панкєєв, С.П. |
|
dc.date.accessioned |
2020-10-26T10:29:18Z |
|
dc.date.available |
2020-10-26T10:29:18Z |
|
dc.date.issued |
2020-08-26 |
|
dc.identifier.citation |
Панкєєв, С. П. Використання південної м’ясної худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві. Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції: матеріали міжнародної науково-практичної конференції. м. Херсон, 11 вересня 2020 р. Науково-інформаційний вісник біолого-технологічного факультету. Вип. 13. Херсон, 2020. С. 311-318 |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/4564 |
|
dc.description.abstract |
У статті висвітлені питання переспективам галузі спеціалізованого мясного скотарства.
У світовій економіці м’ясне скотарство –одна з базових галузей аграрного виробництва, яка забезпечує в продовольчому балансі найбільш повноцінні продукти. Хімічний склад яловичини сприяє нормалізації процесів травлення і зумовлює кращу засвоюваність інших продуктів. Яловичина має високий вміст заліза, що забезпечує нормалізацію процесів кровотворення і гальмування утворення холестерину. За даними японських фізіологів яловичина має
антиканцерогенні властивості і захищає організм від злоякісних
новоутворень.
Розведення південної м’ясної породи та її внутрішньопородних селекційних формувань для організації галузі м’ясного скотарства, а також використання генофонду породи для створення високопродуктивних стад гібридної м’ясної худоби довели високу господарську, біологічну та економічну ефективність селекційних досягнень.
Але крім економічного досягається значний екологічний ефект використання селекційного досягнення.
Степова зона України –це найбільша екологічна зона держави за площею та чисельністю населення. Тут розміщені найбільші промислові підприємства, які формують економічний потенціал держави. Тому проблема виробництва продуктів харчування, іособливо м’яса, тут надзвичайно актуальна. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» |
ru |
dc.subject |
спеціалізоване м’ясне скотарство |
ru |
dc.subject |
степова зона України |
ru |
dc.subject |
аграрне виробництво |
ru |
dc.subject |
яловичина |
ru |
dc.subject |
антиканцерогенні властивості |
ru |
dc.subject |
країни - лідери |
ru |
dc.subject |
екологічна зона |
ru |
dc.subject |
кономічний потенціал |
ru |
dc.subject |
пристосованість до екологічних умов зони |
ru |
dc.subject |
імпортозамінюючі генетичні ресурси |
ru |
dc.subject |
екологічний ефект |
ru |
dc.subject |
соціальний ефект |
ru |
dc.subject |
безпека територій |
ru |
dc.subject |
Кафедра технології виробництва продукції тваринництва |
ru |
dc.title |
Використання південної м’ясної худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві |
ru |
dc.type |
Other |
ru |