dc.contributor.author |
Костиря, В.О. |
|
dc.contributor.author |
Панкєєв, С.П. |
|
dc.date.accessioned |
2020-10-26T10:01:08Z |
|
dc.date.available |
2020-10-26T10:01:08Z |
|
dc.date.issued |
2020-08-26 |
|
dc.identifier.citation |
Костиря В.О., Панкєєв С.П. Організація годівлі худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві. Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції: матеріали міжнародної науково-практичної конференції. м. Херсон, 11 вересня 2020 р. Науково-інформаційний вісник біолого-технологічного факультету. Вип. 13. Херсон, 2020. С. 426-432 |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/4562 |
|
dc.description.abstract |
Формування худоби м'ясних порід -тривалий процес, за якого під впливом людини створюються бажані для неї продуктивні якості й біологічні особливості тварин. Значною перевагою галузі м'ясного скотарства є її економічність. М'ясна худоба ефективно використовує пасовища, споживає велику кількість грубих кормів та відходи харчової промисловості (жом, брага, меляса) при мінімальному
споживанні концентрованих кормів. При розведенні м'ясної худоби зменшується потреба в капітальних спорудах. Енергоємність галузі м'ясного скотарства майже в п'ять разів менша ніж молочної, витрати праці скорочуються в 8-10 разів.
Враховуючи, що теля в м'ясному скотарстві є основною продукцією корів і нетелей, необхідно здійснювати ряд заходів, спрямованих на одержання здорового приплоду і його збереження.
У стадах м'ясної худоби, а також у групах корів молочних і молочно-м'ясних порід, від яких одержують помісний молодняк, телят вирощують на підсисі до 8-місячного віку.
М'ясні якості худоби цих порід значно кращі: забійний вихід туші складає 60-64%, вихід вищих сортів м'яса досягає 20%. Ця галузь дає значно кращу сировину для шкіряної промисловості. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» |
ru |
dc.subject |
спеціалізоване м’ясне скотарство |
ru |
dc.subject |
м’ясні генотипи |
ru |
dc.subject |
продуктивні якості |
ru |
dc.subject |
біологічні особливості |
ru |
dc.subject |
фізіологічні періоди |
ru |
dc.subject |
сухостійний період |
ru |
dc.subject |
лактація |
ru |
dc.subject |
отелення |
ru |
dc.subject |
збалансованість годівлі |
ru |
dc.subject |
поживність раціону |
ru |
dc.subject |
вгодованість |
ru |
dc.subject |
резистентність організму |
ru |
dc.subject |
формування системи травлення |
ru |
dc.subject |
Кафедра технології виробництва продукції тваринництва |
ru |
dc.title |
Організація годівлі худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві |
ru |
dc.type |
Other |
ru |