DSpace Repository

Організація годівлі худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві

Show simple item record

dc.contributor.author Костиря, В.О.
dc.contributor.author Панкєєв, С.П.
dc.date.accessioned 2020-10-26T10:01:08Z
dc.date.available 2020-10-26T10:01:08Z
dc.date.issued 2020-08-26
dc.identifier.citation Костиря В.О., Панкєєв С.П. Організація годівлі худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві. Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції: матеріали міжнародної науково-практичної конференції. м. Херсон, 11 вересня 2020 р. Науково-інформаційний вісник біолого-технологічного факультету. Вип. 13. Херсон, 2020. С. 426-432 ru
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/4562
dc.description.abstract Формування худоби м'ясних порід -тривалий процес, за якого під впливом людини створюються бажані для неї продуктивні якості й біологічні особливості тварин. Значною перевагою галузі м'ясного скотарства є її економічність. М'ясна худоба ефективно використовує пасовища, споживає велику кількість грубих кормів та відходи харчової промисловості (жом, брага, меляса) при мінімальному споживанні концентрованих кормів. При розведенні м'ясної худоби зменшується потреба в капітальних спорудах. Енергоємність галузі м'ясного скотарства майже в п'ять разів менша ніж молочної, витрати праці скорочуються в 8-10 разів. Враховуючи, що теля в м'ясному скотарстві є основною продукцією корів і нетелей, необхідно здійснювати ряд заходів, спрямованих на одержання здорового приплоду і його збереження. У стадах м'ясної худоби, а також у групах корів молочних і молочно-м'ясних порід, від яких одержують помісний молодняк, телят вирощують на підсисі до 8-місячного віку. М'ясні якості худоби цих порід значно кращі: забійний вихід туші складає 60-64%, вихід вищих сортів м'яса досягає 20%. Ця галузь дає значно кращу сировину для шкіряної промисловості. ru
dc.language.iso other ru
dc.publisher ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» ru
dc.subject спеціалізоване м’ясне скотарство ru
dc.subject м’ясні генотипи ru
dc.subject продуктивні якості ru
dc.subject біологічні особливості ru
dc.subject фізіологічні періоди ru
dc.subject сухостійний період ru
dc.subject лактація ru
dc.subject отелення ru
dc.subject збалансованість годівлі ru
dc.subject поживність раціону ru
dc.subject вгодованість ru
dc.subject резистентність організму ru
dc.subject формування системи травлення ru
dc.subject Кафедра технології виробництва продукції тваринництва ru
dc.title Організація годівлі худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві ru
dc.type Other ru


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account