Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Костиря, В.О. | |
dc.contributor.author | Панкєєв, С.П. | |
dc.date.accessioned | 2020-10-26T10:01:08Z | |
dc.date.available | 2020-10-26T10:01:08Z | |
dc.date.issued | 2020-08-26 | |
dc.identifier.citation | Костиря В.О., Панкєєв С.П. Організація годівлі худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві. Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції: матеріали міжнародної науково-практичної конференції. м. Херсон, 11 вересня 2020 р. Науково-інформаційний вісник біолого-технологічного факультету. Вип. 13. Херсон, 2020. С. 426-432 | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/4562 | |
dc.description.abstract | Формування худоби м'ясних порід -тривалий процес, за якого під впливом людини створюються бажані для неї продуктивні якості й біологічні особливості тварин. Значною перевагою галузі м'ясного скотарства є її економічність. М'ясна худоба ефективно використовує пасовища, споживає велику кількість грубих кормів та відходи харчової промисловості (жом, брага, меляса) при мінімальному споживанні концентрованих кормів. При розведенні м'ясної худоби зменшується потреба в капітальних спорудах. Енергоємність галузі м'ясного скотарства майже в п'ять разів менша ніж молочної, витрати праці скорочуються в 8-10 разів. Враховуючи, що теля в м'ясному скотарстві є основною продукцією корів і нетелей, необхідно здійснювати ряд заходів, спрямованих на одержання здорового приплоду і його збереження. У стадах м'ясної худоби, а також у групах корів молочних і молочно-м'ясних порід, від яких одержують помісний молодняк, телят вирощують на підсисі до 8-місячного віку. М'ясні якості худоби цих порід значно кращі: забійний вихід туші складає 60-64%, вихід вищих сортів м'яса досягає 20%. Ця галузь дає значно кращу сировину для шкіряної промисловості. | ru |
dc.language.iso | other | ru |
dc.publisher | ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» | ru |
dc.subject | спеціалізоване м’ясне скотарство | ru |
dc.subject | м’ясні генотипи | ru |
dc.subject | продуктивні якості | ru |
dc.subject | біологічні особливості | ru |
dc.subject | фізіологічні періоди | ru |
dc.subject | сухостійний період | ru |
dc.subject | лактація | ru |
dc.subject | отелення | ru |
dc.subject | збалансованість годівлі | ru |
dc.subject | поживність раціону | ru |
dc.subject | вгодованість | ru |
dc.subject | резистентність організму | ru |
dc.subject | формування системи травлення | ru |
dc.subject | Кафедра технології виробництва продукції тваринництва | ru |
dc.title | Організація годівлі худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві | ru |
dc.type | Other | ru |