dc.contributor.author |
Громик, О.Г. |
|
dc.contributor.author |
Панкєєв, С.П. |
|
dc.date.accessioned |
2020-10-26T09:04:23Z |
|
dc.date.available |
2020-10-26T09:04:23Z |
|
dc.date.issued |
2020-08-26 |
|
dc.identifier.citation |
Громик, О. Г., Панкєєв, С. П. Альтернативні варіанти утримання худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві. Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції: матеріали міжнародної науково-практичної конференції. м. Херсон, 11 вересня 2020 р. Науково-інформаційний вісник біолого-технологічного факультету. Вип. 13. Херсон, 2020. С. 235-240 |
ru |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/123456789/4561 |
|
dc.description.abstract |
Найбільш простим і надійним способом утримання м'ясної худоби є безприв'язний з відпочинком у полегшених приміщеннях або під навісом на глибокій підстилці з годівлею на вигульно-кормових майданчиках, що прилягають до приміщень (навісів) і мають суцільне або часткове тверде покриття. Вирішальною умовою високої ефективності цього способу утримання є наявність достатньої кількості
соломи для підстилки, виконання всіх нормативів при будівництві і експлуатації приміщень (навісів) і майданчиків, дотримання технологічних нормативів за розміром груп тварин, площею підлоги на 1 голову, фронтом годівлі.
Приміщення не повинні мати системи опалення і для зменшення тепловіддачі тварин під час їх відпочинку лежачи слід забезпечити умови; щоб у глибокій підстилці відбувались біотермічні процеси. Перший шар соломи висотою не менше 30 см
закладають не пізніше вересня з наступним додаванням через день по 2
кг у розрахунку на 1 голову. З настанням холодів солому вносять згідно з
рекомендованими нормами. На стійловий період (180 днів) необхідно
мати соломи для підстилки з розрахунку на одну голову, кг: корів з
телятами на підсосі - 900 кг, молодняка у віці 8-18 місяців - 540 кг. |
ru |
dc.language.iso |
other |
ru |
dc.publisher |
ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» |
ru |
dc.subject |
спеціалізоване м’ясне скотарство |
ru |
dc.subject |
яловичина |
ru |
dc.subject |
альтернативні варіанти утримання |
ru |
dc.subject |
продуктивність |
ru |
dc.subject |
ефективність м'ясного скотарства |
ru |
dc.subject |
природні пасовища |
ru |
dc.subject |
надійний спосіб утримання |
ru |
dc.subject |
полегшені приміщення |
ru |
dc.subject |
глибока підстилка |
ru |
dc.subject |
вигульно-кормові майданчики |
ru |
dc.subject |
телята на підсисі |
ru |
dc.subject |
прив'язне утримання |
ru |
dc.subject |
сезонність отелень |
ru |
dc.subject |
продуктивність |
ru |
dc.subject |
Кафедра технології виробництва продукції тваринництва |
ru |
dc.title |
Альтернативні варіанти утримання худоби у спеціалізованому м’ясному скотарстві |
ru |
dc.type |
Other |
ru |